Leipheimer tako napada še tretjo skupno zmago v štiriletni zgodovini dirke, saj je v skupni razvrstitvi prednost povečal še za 12 sekund. Armstrong, ki je dirkal na svojem nazaj pridobljenem kolesu - tatovi so kolesarjem Astane po prologu ukradli štiri kolesa za kronometer -, je po 14. mestu v skupni razvrstitvi dirke nazadoval s četrtega na šesto mesto. Njegovo kolo, vredno okoli 10.000 dolarjev, je v sredo na policijsko postajo v Sacramentu nazaj pripeljal za zdaj še neimenovan moški.

Američan David Zabriskie (Garmin-Slipstream) je kronometer končal na drugem mestu, drugi pa je tudi v skupni razvrstitvi in za Leipheimerju zaostaja za 36 sekund. Start šeste etape je zamudil Italijan Ivan Basso, ki je padel in bil tako prisiljen k odstopu. Basso se je med profesionalne kolesarje vrnil oktobra lani po prestani dveletni dopinški kazni.

Ameriški zvezdnik se je po kraji obrnil na pomoč javnosti, skupina na Facebooku z imenom "1 Million Citizens Looking for Lance Armstrong's Stolen Bike" oziroma milijon državljanov išče ukradeno kolo Lancea Armstronga je imela že več kot 1000 članov, preden se je kolo našlo. Armstrong si je pomagal tudi preko svojega mikro-bloga Twitterja, ki je namenjen tudi uporabnikom mobilnih telefonov, in na več kot 128.000 naslovov oziroma članov razposlal "krik na pomoč" in ljudi prosil za sodelovanje pri iskanju kolesa. Njegova prizadevanja so bila poplačana, saj je dragoceno kolo dobil nazaj, a to mu ni pomagalo do dobrega nastopa na kronometru.

Dirka se bo nadaljevala s sobotno 143 km dolgo sedmo etapo med Santa Clarito in Pasadeno.