Na prvi tekmi se je črna tradicija porazov za Jeseničane nadaljevala, a tokrat so rdeči oklepniki na drsalkah odločeni, da serijo enajstih zaporednih porazov v Mozartovem mestu dokončno prekinejo. "Izkazalo se je, da je novi vratar za nas prava okrepitev, zato se lahko za tako visoko zmago zahvalimo tudi njemu. V četrtek smo dihali eden za drugega, igrali smo zelo homogeno. Če bo šlo tako naprej, potem menim, da bomo videli tudi polfinale," je še pristavil "jeseniški Gretzky", kot ga kličejo v okolici Podmežakle.

Med jeseniškimi in salzburškimi hokejisti ni več skrivnosti, saj se oboji poznajo do potankosti. Individualno so sicer močnejši Avstrijci, ki imajo tudi daljšo klop od jeseniške, zato bodo morali Gorenjci bolj paziti pri izključitvah. Teh se je na dveh tekmah skupaj zbralo kar za 140 minut. V Podmežakli je na klopi za kaznovane precej časa presedel kapetan Marcel Rodman: "Zdi se mi, da niti eden izmed mojih prekrškov ni bil za dvominutno kazen. Sodnika sta se pač tako odločila, morda sta imela tudi kaj proti meni," si je mislil starejši od bratov Rodman in nadaljeval: "Čeprav vsi zelo pogosto omenjajo našo negativno serijo na Solnograškem, se mi s tem ne obremenjujemo, saj smo pokazali, da znamo igrati. Ostajam optimist."

Številni navijači, ki bodo na jutrišnjo tretjo tekmo četrtfinala odpotovali proti severu Avstrije, pričakujejo, da bodo njihovi ljubljenci znova pustili srce na igrišču. V četrtek zvečer jim je odgovoril novi as med jeseniškima vratnicama Matthew Yeats: "Naj ne skrbijo. Ko se sprostimo v igri, potem je vse lažje." Toda Kanadčan jutri zaradi poškodbe kolena (včeraj je že šel pod kirurški nož) svojim novim delodajalcem ne bo mogel pomagati, česar pred dvema dnevoma še ni vedel. Njegovo odsotnost, bojda desetdnevno, bo nadomestil Ljubljančan Andrej Hočevar.