Blejski odbojkarji so za pot v Kazan porabili skorajda cel ponedeljek, v osrednji del evropske Rusije so potovali prek Brnika, Dunaja in Moskve, na pot pa je odšlo dvanajst igralcev in šest članov strokovnega vodstva. Med potniki ni bilo Matevža Kamnika, Aleša Fabjana in Alena Šketa, ki je zbolel in kljub temu, da je bil na spisku potnikov za Kazan, v Rusijo ni odpotoval. "Alen je zadnji trenutek staknil virozo, zato smo se odločili, da ostane doma, tudi zato, da ne tvegamo širitve bolezni še na ostale igralce. Vsi ostali fantje so zdravi, tudi stanje Davorja Čebrona, ki preboleva trebušno gripo, se izboljšuje," je še pred odhodom pojasnil zdravnik moštva Vedran Hadžič.

Blejsko moštvo je sicer nastanjeno v enem izmed hotelov v neposredni bližini luksuzne športne dvorane Basket hall, v kateri je že opravilo trening, pred tem pa tudi podrobno video analizo nasprotnika. "Igralci Kazana bodo tokrat zagotovo bolj pazili na Gasparinija, zato je treba izkoristiti in razigrati tudi ostale napadalce. Poskušati moramo obdržati žogo v igri, igrati točko po točko in izkoriščati protinapade, kajti v bloku nazadnje niso blesteli, prav tako ne v igri v obrambi. Zavedati se moramo, da so ranljivi, toda igrati moramo potrpežljivo, se držati dogovorov in, kar je najpomembnejše, igrati moramo na zmago. Njihov uspeh iz Ljubljane s 3:2 ne pomeni ničesar. Naprej gre zmagovalec te tekme," je optimistično napovedal trener blejskega moštva Glenn Hoag.

Po prvi tekmi, ki so jo dobili težje od pričakovanj, so precej previdni tudi v domačem taboru, v katerem pa so vseeno prepričani, da bodo med najboljšo evropsko osmerico napredovali sami. "Jasno je, da pričakujem zmago, ne morem pa napovedati, ali bo lahka ali težka, sploh po tem, kar se je dogajalo na prvi tekmi. Sam seveda upam, da bo zmaga tokrat lahka, vsekakor pa lažja kot prva, ko so nas igralci ACH Volleyja zelo namučili. Pričakujem, da bomo pred našimi navijači pokazali boljšo igro, kot smo jo na prvi tekmi ter da bomo bolj zbrani," napoveduje podajalec Zenita Lloy Ball.