Slovenski športniki so že prvi dan finalnih bojev v Boisu osvojili deset medalj, zdaj pa so dobre nastope nadaljevali. Tekači so v zbirko prispevali še pet medalj; najuspešnejši je bil Aljaž Podjed (CUDV Dobrna), ki je bil na 50 in 100 metrov v svoji skupini najhitrejši. Uroš Kotnik in Lilijana Miklič (oba CUDV Črna) sta nastopila na tri kilometre. Medtem ko se je Kotnik zavihtel na najvišje mesto, je Mikličeva v svoji skupini osvojila sedmo mesto. Do zlate medalje je pritekla tudi Nives Grnjak (OŠ Gustav Šilih, Maribor) na en kilometer. Tekači Uroš Kotnik, Dani Mencinger, Liljana Miklič in Nives Grnjak so nastopili še v zadnji disciplini, štafeti 4x1 km ter se po ogorčenem boju s šestega povzpeli na drugo mesto.

Alpski smučarji so drugi dan finalnih bojev tekmovali v veleslalomu, v katerem sta bila najuspešnejša Matej Žgavec (VDC Ajdovščina-Vipava) in Amadej Gselman (OŠ Gustav Šilih, Maribor), ki sta bila v svojih skupinah druga, Lea Kranjc (CIRIUS Vipava) in Metka Fartek (OŠ Antona Janše, Radovljica) pa sta bili tretji. Nastope sta uspešno končala slovenska predstavnika v krpljanju. Gregor Juh (CUDV Črna) je tako na 800 kot tudi na 1600 metrov osvojil zlato medaljo, Darja Buh (Sožitje Škofja Loka) pa je bila na 800 metrov druga.

Igre v ameriški zvezni državi Idaho se bodo končale danes, ko bodo pred večerno slovesnostjo alpski smučarji nastopili še v slalomu, kjer ima Slovenija možnost za še dodatno obogatitev zbirke medalj. Doslej je 16 slovenskih tekmovalcev osvojilo deset zlatih ter po šest srebrnih in bronastih. Skupno na tekmovanju v Boisu nastopa 17 slovenskih športnikov.