Tribune so se šibile pod težo hrupa, ki so ga proizvedli navijaški rekviziti in grla navijačev, najstnice pa so ob vsakem nagovoru napovedovalca predirljivo zakričale. Dogajanje je spominjalo na velikansko veselico in vse je bilo pripravljeno na slavje. A tu se je moč peklenskega vzdušja končala, glavno besedo pa so prevzeli odbojkarji. Ti so poskrbeli, da popolnega večera ni bilo. Po ogorčenem boju je Zenit zmagal s 3:2 v nizih, Sebastjan Škorc, ki je včeraj dopolnil 37 pomladi, pa se bo moral sprijazniti s kakšnim drugim darilom za rojstni dan.

Prvi niz je bil v skladu z ugledom moštev. Blejci so držali korak s favoriziranimi evropskimi prvaki, ki so uživali rahlo pobudo, a več kot tri točke prednosti niso imeli. Ritem tekme je nekoliko zmotil predmet na igrišču, zato je bila igra za nekaj sekund prekinjena, nato pa se je počasi bližala blejska vstaja. Pri 19:18 so Slovenci prvič po 2:1 prišli v vodstvo, pri 24:22 pa imeli dve zaključni žogi. A ob servisu Lloya Balla, enega najboljših podajalcev na svetu, so gostje prišli do izenačenja, v dramatični končnici pa so po neuspelem napadu Jasmina Čuturiča odbojkarji iz Kazana zmagali s 30:28. Še pred tem je pri 27:27 sodnik Mitji Gaspariniju dosodil dotik žoge in avt, navijači in gledalci so se razburili, Rusi pa malenkosten dražljaj pri tekmecu obrnili sebi v prid.

Pod vtisom, da se jim je zgodila krivica, so slovenski prvaki začeli drugi niz. Pri 16:20 se je zdelo, da bodo sanje odplavale po Ljubljanici, vendar so si domači opomogli in imeli pri 24:23 zaključno žogo. Sledil je že viden scenarij. Niz je bil spet odločen na razliko, navijači so bili besni zaradi nove sporne odločitve, huronski pritisk s tribun pa se je tokrat obrestoval. Čeprav so pred tem slovenski prvaki predvsem zavoljo slabega servisa zapravili štiri zaključne žoge zapored, so niz po napaki tekmeca dobili s 33:31. Levji delež za zmago v tem delu igre je prispeval Gasparini, ki je dosegel 13 točk. Tretji niz ni bil v ničemer podoben prvima. Gostitelji so imeli vseskozi pobudo, odbojkarji iz največje evropske države pa niso niti enkrat vodili. Bolj se je niz približeval koncu, več vetra so imeli Slovenci v jadrih. Nekaj goriva so jim dodali še glasni navijači in marsikdo bi pomislil, da evropski prvaki ne prihajajo iz Rusije, ampak iz Slovenije. Odločilno prednost so si oranžni nabrali pri 17:13, niz pa dobili s 25:19. Idila ni traja dolgo. Kot bi jim njihov finančni boter Gazprom poslal zajetno količino te surovine, so Rusi dodali plin. Bili so še bolj suvereni kot ACH Volley v tretjem