"V imenu Judo zveze Slovenije podajamo javni protest odboru za podelitev plaket in nagrad Stanka Bloudka na zavrnjen predlog podelitve nagrade naše športnice Lucije Polavder," je v protestnem pismu zapisal njen generalni sekretar Franc Očko.

Nosilko bronastega odličja z lanskih poletnih olimpijskih iger v Pekingu so predlagali v predpisanem roku pisno in ta rezultat bi komisija morala upoštevati pri izboru Bloudkovih nagrajencev, menijo v JZS. "V primeru naše tekmovalke gre po našem mnenju za edinstven primer, ko nosilka olimpijske medalje ne bo prejela Bloudkove nagrade, katera mimogrede s sabo veže bistvene bonitete športnikom po končani karieri. Kljub vsemu naša športnica nadaljuje s tekmovalno kariero, je pa ponovitev vrhunskih rezultatov vedno pod vprašanjem zaradi poškodbe ali prenehanja kariere, še posebej ponovitev osvojitve olimpijske medalje. Upamo, da bo javni protest razkril tudi ozadje ne izbora naše športnice Lucije Polavder," je še zapisano v pismu.

Na Brdu pri Kranju so v sredo zvečer najvišja državna priznanja na področju športa za leto 2008 prejeli Primož Kozmus, Jože Okoren, Stane Papež in Adi Vidmajer, podelili pa so tudi deset plaket. Dobili so jih Alenka Bikar, Tomaž Druml, Jože Flere, Tone Fornezzi, Rane Glavnik, košarkarska reprezentanca gluhih, Marijan Salobir, Stanislav Simšič, Polonca Sladič in Marija Šestak.