Real Madrid ostaja na vrhu najbolj donosnih nogometnih klubov, ker je padec vrednosti funta vplival na prihodke angleških klubov. Čeprav je bil Manchester United zmagovalec lige prvakov, pa je zaradi tečaja funta v primerjavi z evrom pristal na drugem mestu na lestvici. Ker je Real, ki je povečal prihodke za 15 milijonov evrov, za naslednjo sezono napovedal povečanje prihodkov na 400 milijonov evrov, ga bodo njegovi tekmeci prihodnje leto le stežka spodrinili s prvega mesta. Vsi vodilni klubi na lestvici najbogatejših klubov so v pretekli sezoni povečali svoje prihodke, vsak izmed najbogatejših na lestvici dvajseterice, med katerimi so zgolj evropski klubi, pa je ustvaril več kot 100 milijonov evrov v tej sezoni.

Bayern München se je letos prvič po petih letih vrnil med vodilnih pet klubov in se povzpel za tri mesta na četrto, mesto pred angleškim klubom Chelsea. Na letošnji lestvici so se poleg sedmih angleških klubov uvrstili po štirje nemški in italijanski ter po dva španska in francoska, medtem ko je Fenerbače postal prvi turški klub, ki se je uvrstil na lestvico najboljših 20, odkar je bila lestvica prvič sestavljena v sezoni 1996/1997.

"Edinstvena narava nogometne industrije bo omogočila velikim klubom, da bodo relativno odporni na ekonomsko krizo. Obiskanost tekem klubov je še vedno solidna, prav tako imajo klubi v Angliji, Nemčiji, Franciji in Španiji zagotovljene dolgoročne pogodbe o pravicah za televizijske prenose. Kljub temu morajo klubi naporno delati na vzdrževanju obiskanosti tekem in zagotavljanju komercialnih pogodb v sezoni 2009/10," je poudaril Paul Rawnsley, direktor Deloitte v oddelku za posle na področju športa.