Ko je vstopil v sobo, se je prikazala ogromna senca, ki je simbolizirala Rusovo orjaško postavo. Potem ko je začel komunicirati s predstavniki blejskega kluba in odgovarjati na vprašanja, je razkril drugo plat, ki je nesorazmerna njegovi pojavi. Govoril je hudomušno, z nasmeškom na obrazu. Deloval ni najbolj resno in zdelo se je, kot da se ne bi pripravljal na osmino finala lige prvakov, ampak na zabavo v kakšnem od ljubljanskih lokalov.

"Povejte mi raje, kaj vi pričakujete," je nekdanji selektor Rusije z vprašanjem odgovoril na vprašanje o željah pred tekmo. "Ker imamo naporen ritem tekem, se je težko pripraviti zgolj na eno. Pred dvema dnevoma smo igrali v ruskem prvenstvu, takoj po vrnitvi iz Slovenije pa nas bo čakala nova preizkušnjah. V tem delu tekmovanja ni več lahkih tekmecev, zato ne pričakujte, da bomo dvoboj vzeli z levo roko. Pričakujemo naporno delo," je resneje dodal 196 centimetrov visoki trener, ki je v Franciji, kjer je zgradil tudi uspešno igralsko kariero, treniral Tours, v domovini pa Dinamo iz Moskve.

Ker aktualni evropski prvaki veljajo za absolutne favorite, je razumljivo, da iz ust članov blejskega moštva niso prihajale smele napovedi. Medtem ko Rusi težav s poškodbami nimajo, je slovenskim prvakom nekaj preglavic povzročila trebušna gripa, ki jo je najbolj zagodla Davorju Čebronu, a po zagotovilih iz blejskega tabora na tekmi negativnih posledic ne bo. "Rusi igrajo organizirano, so zelo močni v napadu in imajo vedno resen pristop. Njihova igra temelji na fizični moči, podobna je tisti, ki jo goji Trentino. Zelo dobro poznam trenerja Zenita in njegovo taktiko," je povedal Glenn Hoag, kapetan Matija Pleško pa je le skomignil z rameni: "Strinjam se z vsem, kar je dejal trener."

Tako je iz Radovljice v Ljubljano prišel zgolj na izlet in se hitro vrnil na Gorenjsko, kjer so Blejci včeraj opravili zadnji trening pred tekmo. Ker je bila dvorana Tivoli zaradi orkestra simfonikov včeraj zasedena, tudi rusko moštvo, ki se je na štiri ure in pol dolgo pot proti Sloveniji odpravilo z zasebnim letalom, ni moglo preizkusiti terena. Uradni trening so tako opravili kar v OŠ Valentina Vodnika v Ljubljani.

Medtem ko bodo odbojkarji obeh moštev na čim bolj miren način skušali pričakati tekmo, minula noč ni minila v znamenju počitka za delavce, ki so v mali tivolski dvorani poskrbeli, da bo igrišče in vse, kar sodi zraven, ustrezalo zahtevam evropske odbojkarske zveze. Zaradi zasedenosti dvorane so z delom začeli ob treh zjutraj, časa pa imajo do devete ure, ko mora biti po pravilih dvorana nared. Običajno priprava traja ravno šest ur.