Najbolj radovedni privrženci slovenske reprezentance so bili razočarani že pred začetkom tekme. Dominic Maroh, ki se mu je obetal debi v slovenski vrsti, je zaradi nadležnega udarca, ki ga je dobil na ponedeljkovi tekmi druge nemške lige, obsedel na tribuni. Preden je sodnik Sacha Krevel označil začetek tekme, so domačini poskrbeli za škandal, kajti namesto Zdravljice so zavrteli napačno himno, z minuto molka pa so se prisotni na štadioni priklonili Antoinu Vanhoveju, nekdanjemu nogometašu ter dolgoletnemu funkcionarju Cluba Bruggea in belgijske nogometne zveze.

Prvi signal po začetku tekme je bil spodbuden. V prvi minuti so si Slovenci priigrali kot, po katerem je Robert Koren z roba kazenskega prostora streljal čez gol. Toda to je bilo vse, kar so gostje v napadalnih akcijah pokazali v prvem polčasu. Še nekaj minut so sicer zdržali na polovici, ki so jo branili Rdeči vragi, a težišče igre se je vse bolj prevešalo na drugo stran igrišča. Podobno kot Slovenci si Belgijci niso priigrali veliko priložnosti. Ravno ko je bilo videti, da igra Slovenije v obrambi ni tako slaba, kot je bila na zadnji tekmi z Bosno in Hercegovino, je v 20. minuti sledil spodrsljaj vratarja Samirja Handanoviča. »Pomagala« sta mu Mišo Brečko in Mitja Mörec, ki je sicer dobil skok, a se je žoga odbila na napačno nogo.

Prvi polčas se je zaključil z odhodom z igrišča poškodovanega Andreja Komca, drugi pa začel z Zdravljico. Slednjo so po protestih Slovencev gostitelji zaigrali, da bi se odkupili za napako. Slovenija je v drugem polčasu igrala povsem drugače kot v prvem. Selektor Matjaž Kek je opravil nekaj menjav, ki so obrodile sadove. Zlatko Dedič, ki je imel v 80. minuti najlepšo priložnost, ko je bil sam pred vratarjem Belgijcev, je poživil igro, slovenski napadi pa so se vrstili. Zadeti so poskušali Novakovič, po indirektnem prostem strelu v kazenskem prostoru Koren, Stevanovič in Šišič, na drugi strani pa je De Camargu veselje preprečil Handanovič. Zamujene priložnosti je pet minut pred koncem z drugim golom kaznoval Van Buyten.