"Joj, ne me spraševati preveč o svetovnem prvenstvu. Sem med tednom tako zasedena, da nimam časa spremljati dogajanja," je bila sprva zaščitniška Urška Hrovat. V nadaljevanju pa je dala vedeti, da dogajanje v alpskem smučanju spremlja ažurno, ter da, čeprav povsem ne prizna, dobro ve, kaj se dogaja v svetu njenega športa, v katerem je ostala tudi po koncu uspešne kariere. Tri leta je bila namreč ambasadorka Rossignola, zadnja štiri leta pa dela v Elanu. V Begunjah, kamor se dnevno vozi iz Ljubljane ("še sreča, da živim na Brodu"), je zaposlena kot projektni menedžer ženske linije za redno proizvodnjo smuči. "Gre nam zelo dobro, kar je najpomembnejše. Do poletja nas čaka še ogromno dela, saj je tik pred rojstvom nova linija za naslednjo sezono. Tudi na snegu sem precej, čeprav testiranja, ki jih opravljam, nimajo zveze s tekmovalnim programom. Preizkušam namreč smuči, ki so namenjene redni prodaji," je Ljubljančanka še natančneje opisala naravo svojega poklica.

Kot pravi, smučanje spremlja bolj med vikendi. "Najraje pogledam kakšen slalom, všeč pa mi je tudi smuk. Nisem takšen entuziast, da bi gledala vsako tekmo. Zdajšnja generacija slovenskih smučarjev je nova in nisem prepričana, da bi vse spoznala na cesti. Je pa luštno spremljati tekme v živo. Letos sem bila v Zagrebu, kjer je bil resnično pravi spektakel, verjetno pa bom šla tudi v Kranjsko Goro. V Mariboru letos nisem bila, kar mi je zelo žal, saj bi zanesljivo uživala ob zmagi Tine Maze (Urška Hrovat je eno svojih zmag svetovnega pokala dosegla leta 1994 pod Pohorjem - op. p.). Sicer pa mariborske tekme svetovnega pokala praviloma gledam v živo."

Ko si vzame čas, smučarske tekme spremlja zelo natančno. "Zanima me tehnika smučanja, gledam, kako se peljejo smučke. V ženskem smučanju je razlika od časov, ko sem bila še aktivna, a za kakšno revolucijo ne gre. Je pa prisoten večji individualizem in tudi profesionalnost je precej večja, kot je bila v mojih časih. A tako ni le v alpskem smučanju, temveč v vseh športih," je nadaljevala večerni pogovor nekdanja slalomska mladinska svetovna prvakinja.

"Vesela sem za Tino. Verjamem v njo. Naredila je pravo potezo, ko se je odločila, da gre na svoje. Tudi smučarska zveza je naredila korak naprej, da ji je sploh pustila takšno pot. Kaj takšnega v mojih časih ni bilo mogoče. Od drugih slovenskih smučarjev najbolj stiskam pesti za Andreja Jermana," je pojasnila nekdanja uspešna športnica, z letnikom rojstva 1974, ki bo čez natanko teden dni praznovala 35. rojstni dan.

Glavni razlog za pogovor z nekdanjo alpsko smučarsko šampionko je bilo aktualno dogajanje okrog svetovnega prvenstva v Val d'Iseru, kjer je bil včeraj prost dan. "Zelo sem privoščila kolajno Andreju Jermanu, sploh po vseh kalvarijah, ki jih je doživel v zadnjem času. Nerada napovedujem. A mislim, da lahko Tina osvoji kolajno v veleslalomu. Ima dovolj izkušenj, ki jih lahko obrne sebi v prid, in vsem pokaže, da je zrela za največje uspehe," je optimistično zaključila Urška Hrovat, ki ima (zaenkrat) za razliko od Tine Maze v svoji vitrini kolajno s svetovnega prvenstva. Podvig ji je uspel pred 13 leti na Sierra Nevadi, kjer je v slalomu zaostala le za svetovno prvakinjo Švedinjo Pernillo Wiberg, za stotinko pa je bila od Slovenke hitrejša še Francozinja Patricia Chauvet.