Chelsea po ponedeljkovi odpovedi pogodbe z dosedanjim trenerjem Luizom Felipejem Scolarijem ni dolgo stal križem rok. Prvi na listi želja se je znašel selektor ruske reprezentance, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu osvojila drugo mesto. Nizozemec naj bi na vroči klopi Chelsea sedel le do konca sezone, obenem pa bi še dalje opravljal selektorsko funkcijo.

"Lahko rečem, da je to zelo zapleten položaj. V kolikor bi bilo govora o katerem koli drugem moštvu, bi enostavno odklonil, glede na to, da imam z lastnikom kluba Romanom Abramovičem poseben odnos, bi vsekakor rad pomagal," je dejal Hiddink, ki še dodaja, da v primeru dogovora s Chelseajem ne bi prevzel le naloge kakšnega svetovalca, ampak ga zanima le popolna vloga trenerja.

"Seveda bi oba poklica opravljal le do konca sezone. Ko bi bile na sporedu kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo, bi delal z rusko reprezentanco, v tem obdobju pa tako ali tako ni klubskih tekmovanj. Že v preteklosti sem hkrati opravljal obe funkciji, in sicer, ko sem bil trener pri PSV iz Eindhovna in selektor avstralske reprezentance. Torej sem do potankosti seznanjen, v kaj se spuščam," je še dejal Hiddink, ki tudi pravi, da ga v daljni prihodnosti veže le delo z rusko reprezentanco, s katero je sklenil dolgoročni dogovor in s katero še ni izpolnil vseh zastavljenih ciljev.