5 (pet) smrtnih žrtev

V času od 2. do 8. februarja je za posledicami prometnih nesreč, ki so se zgodile na slovenskih cestah, umrlo pet ljudi.

Torek, 3. februarja - Ob 11.20 se je na avtocesti Vrhnika-Ljubljana zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 54-letna sopotnica v osebnem avtomobilu. Počilo je pred cestninsko postajo Log, kjer je v smeri Ljubljane zaradi slabih voznih razmer nastal zastoj. Dvaindvajsetletna voznica osebnega avta je zaradi tega vozila v počasi premikajoči se koloni. Za njo je s tovornim avtom pripeljal 44-letnik iz Trebnjega, ki je brez vidnih sledov zaviranja trčil v zadnji del avtomobila. Sopotnica v osebnem avtomobilu je umrla na kraju nesreče, hudo poškodovano voznico pa so odpeljali v ljubljanski Klinični center.

Sreda, 5. februarja - Kar tri smrtne žrtve je zahtevala prometna nesreča, ki se je okoli 16.20 pripetila na hitri cesti Trebnje-Novo mesto. Štiriinšestdesetletni državljan Srbije je vozil osebni avto proti Novemu mestu. Pri odseku Hmeljčiče je nenadoma zapeljal na levosmerno vozišče, oplazil tovorni avto, nato pa čelno trčil v vozilo, s katerim je za tovornjakom pripeljal 56-letni državljan BiH. Voznik tovornjaka ni bil poškodovan, 56-letni državljan BiH je bil hudo ranjen, v vozilu srbskega državljana pa so tri osebe umrle, medtem ko je bila ena huje poškodovana.

Sobota, 7. februarja - Okoli 18.30 se je na lokalni cesti Trojane-Izlake v bližini Trojan smrtno ponesrečila 35-letna peška iz okolice Zagorja ob Savi. Zbil jo je 40-letni voznik osebnega avta ford fusion iz Zagorja ob Savi, ki je po nesreči pobegnil. Izsledili so ga približno pet ur pozneje.