V skupini A lige prvakov, kjer igrata lanska finalista, se je zapletlo. Tokrat je spodrsnilo Jugu, ki je tesno izgubil na gostovanju v Volgogradu pri Spartaku. Jug sicer še vodi na lestvici, je pa v boju za nadaljevanje ostal Spartak, ki je na drugem mestu še naprej izenačen z branilcem naslova Pro Reccom. Slednji je doma "potopil" drugega ruskega predstavnika Sturm 2002 Čehov, katerega možnosti za napredovanje so le še teoretične.

V "jadranski" skupini B je Barceloneta doma proti budvanski Rivijeri dosegla prvo letošnjo zmago in ostala v boju za četrtfinale. V Zagrebu sta se Mladost in hercegnovski Jadran pomerila za prvo mesto, na katerega se je po remiju povzpel Jadran. V derbiju skupine C je grški Olympiakos doma ugnal Primorac iz Kotorja in povečal prednost na lestvici. Z domačo zmago proti Brescii se je Šibenik povzpel na drugo mesto. Olympiakosu napredovanje lahko prepreči le še neverjeten razplet v zadnjih dveh krogih. Bolj verjetno je, da bodo Grki ostali na vrhu, za drugo mesto v četrtfinalu pa se bosta v zadnjem krogu v medsebojnem dvoboju pomerila Šibenik in Primorac. Italijanska Brixia Leonessa je kot edina v ligi prvakov še brez točk prikovana na dno.

Skoraj vse je odločeno v skupini D, iz katere sta se v četrtfinale že uvrstila beograjski Partizan in madžarski Vasas. V zadnjih dveh krogih bosta odločila le še o prvem mestu v skupini. V tem krogu je Partizan doma premagal drugega madžarskega predstavnika Eger, srečanje pa je sodil Slovenec Boris Margeta. Vasas je visoko premagal francoski Marseille.

V pokalu LEN sta si kot prva polfinale zagotovila španska Barcelona in madžarski Szeged, ki sta dosegla minimalni zmagi. V Atenah je bila na srečanju med domačim Panioniosom in italijanskim Posillipom prava drama. Italijani so prišli branit prednost enega gola in jo tudi ubranili. O polfinalistu je tako odločal podaljšek, v katerem je bilo srečnejše in spretnejše domače moštvo izpadel pa je eden od favoritov za končni uspeh. Nekoliko pozneje se je poslovil še prvi favorit letošnjega pokala LEN, madžarski Honved. Srečanje v Budimpešti se je začelo z minuto molka v spomin na romunskega rokometaša Mariana Cosmo. Nato so madžarski vaterpolisti začeli upravičevati vlogo favorita in sredi tretje četrtine so že vodili z dvema goloma prednosti, kar jim je zagotavljalo uvrstitev v polfinale. Nato so se prebudili tudi ruski vaterpolisti, pri katerih nekdanji center Triglava Andrej Belofastov ni dosegel gola, in izid znižali. V zadnji četrtini je tako kazalo na podaljšek, toda Sintez je prek Dimitrija Jelizarova zadel za izenačenje in napredovanje v polfinale.