Nagrado za najboljšo moško vlogo je dobil Mickey Rourke, za film The Wrestler. Španska igralka Penelope Cruz je podelitev BAFTA nagrad zapustila z nagrado za najboljšo žensko stransko vlogo v filmu Ljubezen v Barceloni. Za najboljšo moško stransko vlogo pa je bil nagrajen pokojni Heath Ledger.

Nagrado za življenjsko delo je prejel režiser Terry Gilliam.

Za nagrado britanske filmske akademije v kategoriji za najboljši film so se med drugim potegovali tudi filmi The Curious Case of Benjamin Button, Frost/Nixon, Milk in Bralec. Brez BAFTE za režijo pa so ostali Clint Eastwood (Changeling), David Fincher (Curious Case of Benjamin Button), Ron Howard (Frost/Nixon) in Stephen Daldry (Bralec).

Nagrado za najboljši britanski film je prejel Man on Wire, dokumentarni film o vrvohodcu Philippu Petitu, ki se je leta 1974 po žici sprehodil med stolpoma Svetovnega trgovinskega centra. Nagrado za najboljši tujejezični film pa je prejela francoska drama Il y a lontemps que je t'aime.

Črna komedija In Bruges je dobila BAFTO za najbolj originalen scenarij, The Dutchess pa za najboljšo kostumografijo. Nagrado za najboljši animirani film je dobil Wall-E, za najboljši kratki animirani film pa A Matter of Loaf and Death.