Skok s palico je bil konec tedna uspešen tudi za slovensko atletiko, le da so bile višine precej nižje. Tina Šutej je namreč v New Yorku preskočila 420 cm in izenačila državni rekord Teje Melink. Atletinja Massa je zasedla drugo mesto za Američanko Katie Stripling, obe pa sta se že uvrstili v finale ameriškega študentskega prvenstva.

Uspešna sta bila tudi atleta, od katerih Slovenija na bližajočem se dvoranskem evropskem prvenstvu v Torinu pričakuje odmeven rezultat. Matic Osovnikar je na močnem mitingu v Stuttgartu na 60 m zasedel peto mesto, spodbuden pa je predvsem čas 6,65, ki je le sedem stotink slabši od državnega rekorda. Osovnikar pravi, da mora izboljšati še drugi del teka, tedaj pa bo v nevarnosti tudi državni rekord. V Stuttgartu je nastopila še Sonja Roman, ki pa je v teku na 3000 m zaradi želodčnih težav odstopila.

Dobro pripravljenost je na prvem mitingu sezone pokazal Miran Vodovnik, slovenski rekorder v metu krogle. Oplotničan, ki ima na začetku sezone težave s poškodbami, je z metom 19,72 prepričljivo postal slovenski prvak.