"Čeprav sem se držal higiene, umivanja rok in podobno, mi viroza od doma, kjer sta bila bolna sin in hčerka, ni ušla. Na treningu v Anterselvi sem tako izgubil nekaj specialnega treninga na snegu, a sem na toplem vozil kolo na valjih in tako ohranil nivo. Pri višinskem treningu nikoli ne veš, kakšna obremenitev je idealna. Na hitrih treningih sem se dobro držal. Za trening streljanja je trenerju Urošu Velepcu pomagal še Janez Ožbolt. Več glav pač več ve, a me streljanje ne skrbi," je prvi adut Janez Marič opisal razpoloženje pred odhodom.

Čeprav ni izpolnila pričakovanj na mladinskem svetovnem prvenstvu v Canmoru, je odšla na pot tudi mladinka Lili Drčar. Obenem se že govori, da slovenska reprezentanca zaradi pomanjkanja denarja ne bo odpotovala na finalno tekmo svetovnega pokala v Hanti - Mansijsk, zato Teja Gregorin, največje upanje v Koreji, kjer bodo vse tekme pod žarometi, že išče zasebne sponzorje.

Bliža se tudi svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Petra Majdič je na štartni listi današnjega državnega prvenstva v šprintu v Kranjski Gori ob 17.30, a ima zaradi lažje poškodbe še pregled pri zdravniku. V Val di Dentru, na zadnji tekmi svetovnega pokala pred Liberecem, bosta tekmovali še Višnarjeva in Fabjanova, ne pa tudi Brodar in Benedičičeva.