IBU o imenih uradno sicer noče govoriti, saj imajo vsi tekmovalci pravico do drugega testa, preden objavijo izsledke njihovih vzorcev. Kljub temu se je v biatlonskem svetu hitro razvedelo, da naj bila trojica, ki si je na Švedskem pomagala s prepovedanim sredstvom EPO, ruska.

Po prvih informacijah naj bi šlo za dve tekmovalki in enega tekmovalca, danes pa je časnik Komsomolskaja Pravda že postregel z imeni. Pregrešili naj bi se štirikratna svetovna prvakinja Ahatova, skupna zmagovalka svetovnega pokala Jurjeva ter Jarošenko, ki si je z rusko štafeto pritekel že dve medalji na SP.

Krovna mednarodna zveza se na pisanje ruskega časnika uradno še ni odzvala. A pri IBU bi radi zaplet rešili še pred svetovnim prvenstvom, ki se bo čez deset dni začelo v Južni Koreji. Če bodo tudi testi B potrdili dopinško kršitev, bodo vsi trije ruski tekmovalci morali na prisilni dvoletni počitek, odvzeli jim bodo tudi vse tekmovalne dosežke od testiranja v Östersundu, vrniti pa bodo morali tudi vse denarne nagrade, prislužene v tem času.