"Pripravljamo se zavzeto, saj se zavedamo, da je to naša priložnost za kaljenje mladih igralk, za njihov razvoj, pa seveda tudi za izboljšanje naših rezultatov. V zadnjih dneh se posvečamo taktični pripravi na Györ, upam, da smo zadeli idejo njihove igre in da bomo v soboto uspešne," je uvodoma povedala trenerka Krima Marta Bon in še pojasnila podrobnosti madžarske igre.

"Osnovni fokus naše priprave je ta, da onemogočimo njihovo levo stran. Tam je Anita Görbicz zelo močna, ima veliko rešitev tako z igro na krožno napadalko kot s prodori. Nikakor pa ne smemo zanemariti drugih igralk. Če bomo na pravi ravni, potem ni bojazni, če pa se nam tudi zalomi, pa bodo nastopile velike težave," je dodala Bonova.

Nekdaj je bila članica Györa, za katerega igrajo številne madžarske reprezentantke, tudi zdajšnja "krimovka" Renata Mörtel: "Kariero sem začela pri tem klubu. Györ je eden najmočnejših klubov na Madžarskem, od igralk bi izpostavila predvsem Görbiczevo, Vertnovo, Zsuzsanno Tomori in Katalin Palinger. Po eni strani sem vesela, da bomo igrale z njimi, po drugi pa jih, seveda, želim premagati. Na Madžarskem menijo, da bosta v polfinale napredovala Györ in Valcea, sama pa se s tem ne strinjam."

Tako se bodo na Kodeljevem, kjer se obeta tudi 200 madžarskih navijačev, lahko "tigrice" predstavile v najboljši luči. Dvoboj bosta sodila Francoza Olivier Buy in Stevann Pichon, delegat pa bo Nemec Uwe Stemberg.

Sicer pa glavni del tekmovanja sestavljata skupini s po štirimi ekipami. V skupini 1 so Hypo Niederösterreich, Viborg, Ikast in Podravka, v skupini 2 pa sta poleg Krima in Györa še Valcea in Budućnost. Prvi ekipi iz vsake skupine se uvrstita v polfinale.