Tekma se še ni končala na startu čaka več kot 18 tekmovalcev, a je zmagovalec že odločen, saj so se na progo že podali najboljši smučarji. Cuche je bil najhitrejši z veliko prednostjo kar 99 stotink sekunde pred Fillom na drugem mesto, Svindal na tretjem pa je bil počasnejši še tri stotinke.

Uvodna letošnja moška preizkušnja na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru je bil superveleslalom na zelo ledeni in tehnično zahtevni progi Bellevarde. Od osamosvojitve Slovenec še ni stal v tej disciplini na odru za zmagovalce, je pa Tomaž Čižman, takrat še v dresu Jugoslavije leta 1989 v ameriškem Vailu osvojil bronasto kolajno. Slovenski tabor ni izpolnil visokih pričakovanj. Najboljši slovenski smukač 30-letni Tržičan Andrej Jerman ni posegel po boljših uvrstitvah, kot je 25. mesto. Za najboljšim Švicarjem je zaostal 4,11 sekunde. Tudi 28-letni Črnjan Aleš Gorza danes ni izkoristil svojega superveleslalomskega znanja v celoti, saj si je na progi nabral preveč zaostanka (+2,58), da bi se lahko veselil boljše uvrstitve od 16. mesta Pred 23-letnim Tržičanom Rokom Perkom je drugo svetovno prvenstvo. V Aareju se z uvrstitvami ni mogel pohvaliti, tudi tokrat se mu je ponesrečil nastop, saj je peljal mimo vrat in je zato odstopil.

Slovencem žreb štartnih številk ni bil najbolj naklonjen, saj so se slovenski predstavniki na progo podali s štartnimi številkami 23 (Gorza), 25 (Jerman) in 32 (Perko).