Na superveleslalomu je bila nenadejano druga domačinka Marie Marchand Arvier, tretja pa Avstrijka Andrea Fischbacher.

Vanja Brodnik je bila v svojem prvem nastopu na SP 27., Petra Robnik in Maruša Ferk pa sta odstopili.

Mazejeva je nastopila kot peta in po prihodu v cilj bila na tretjem mestu, na startu pa je bila še večina najboljših v tej sezoni. Toda na tehnično zahtevni novi progi Rhone Alpes se v nekoliko slabših razmerah večina ni znašla najbolje in Mazejeva je na koncu ponovila peto mesto, ki ga je kot najboljšo uvrstitev na velikih tekmah doslej dosegla leta 2003 na SP v St. Moritzu.

"Nastop ocenjujem z mešanimi občutki. Želela sem priti do medalje in do nje mi ni manjkalo veliko. Zadovoljna pa sem s samo vožnjo, saj je bil to v tej zimi moj najboljši superveleslalom. Izkoristila sem tudi boljše pogoje, saj je bila vidljivost pri prvih startnih številkah boljša kot pozneje," je priznala Mazejeva. Preostale tri Slovenke so imele na progi veliko težav, do cilja pa je prišla le debitantka Brodnikova.

"Lahko smo zadovoljni z vožnjo Mazejeve. To je zelo dober rezultat za začetek SP in velika spodbuda za naslednje tekme. Ostale so prikazale borbenost, vendar se jim ni izšlo po načrtih. Zlasti Ferkova je bila dobro na poti in je odlično odpeljala. Lahko bi bila okrog 15. mesta, če bi prišla do cilja, kar je zanjo dober izid. Mateja Robnik je napravila napako v zgornjem delu, za Brodnikovo pa je bil nastop zelo velika izkušnje za naprej. Z malo preveliko rezervo se je lotila proge," je ocenil vodja slovenske ženske vrste Božo Jaklin in dodal, da bo ekipo za smuk določil po treningih.

"To je izjemno. Že zdaj sem osvojila zlato medaljo, kar je bil moj cilj za celotno SP. Odslej bom lahko nastopala še bolj sproščeno," se je smejalo Vonnovi. Nastopila je kot 21. po vrsti. "Vedela sem, da bo vidljivost slaba. Postajalo pa je vse temnejše. Tekmovalke, ki so nastopile precej pred mano, so bile na prvih mestih, kljub temu pa sem si dejala, da moram napadati in prikazati svoje znanje. Na koncu se je moje dolgoletno delo poplačalo," je dodala Vonnova.

Že pred prvenstvom je bila Američanka velika favoritinja in je v Francijo prišla po dveh zaporednih zmagah v Garmisch-Partenkirchnu. Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala in branilka lanske skupne zmage je izvrstno odpeljala zlasti zgornji in spodnji del proge ter ugnala tudi presenetljivo uspešno Marchand Arvierjevo, najboljšo v srednjem delu tekmovališča. Francozinja namreč še ni zmagala v pokalu, dvakrat pa je bila tretja na smukih, kar so njene edine stopničke za zmagovalke doslej, med deseterico v superveleslalomih pa se je prebila enkrat samkrat. Tik pred SP je bila v nedeljo v Garmischu deveta.

Štiriindvajsetletna Vonnova je tako dosegla tri zmage v zadnjih petih dneh in prvič osvojila zlato na velikem tekmovanju. Pred dvema letoma je bila na SP v Aareju dvakrat srebrna, tudi na superveleslalomu. Tedaj je bila najboljša smučarka prvenstva Švedinja Anja Pärson. Slednja ni najbolje začela obrambe naslova in je pri prvem merjenju časa za tedaj vodilno Marchand Arvierjevo zaostajala že skoraj sekundo, na drugem pa skoraj za dve. Proti koncu proge je napravila napako in odstopila.

"Na progi se nisem počutila najbolje. Poleg slabše vidljivosti smo prvič tekmovale na tej progi. Ta je ena najtežjih, kar jih je bilo kdaj na SP. Čestitam Vonnovi, ki je dokazala, da je izvrstna tekmovalka," je povedala Pärsonova. Poleg nje je na istem mestu odstopila tudi Avstrijka Renate Götschl, ki je s 46 zmagami v svetovnem pokalu na tretjem mestu večne lestvice ter je bila leta 2007 na SP v Aareju na superveleslalomu bronasta.

V sredo bo na progi Bellevarde na programu moški superveleslalom, na katerem bodo nastopili tudi trije Slovenci Andrej Jerman, Rok Perko in Aleš Gorza.