Nina Kovačič (Postojna) je zmagala v teku na 60 m (7,41) in le za stotinko zaostala za normo (7,40) za nastop na letošnjem dvoranskem evropskem prvenstvu v Torinu (od 6. do 8. marca). Tanja Prudič iz Dolenjskih Toplic je bila prva v troskoku in je s 13,44 m le za šest centimetrov zgrešila normo (13,50 m) za Torino.

Boštjan Fridrih iz Slovenske Bistrice je bil prvi v skoku v daljino (7,36 m), Mariborčanka Sabina Veit je bila prva v finalu B na 60 metrov (7,61) in prva na 200 metrov (24,20).

Matic Osovnikar ni povsem zadovoljen

"Čeprav sem zmagal, pa nisem zadovoljen, ker sem v finalu dosegel enak čas, kot v kvalifikacijah (6,71). Kvalifikacijski del sem odtekel tako, kot je potrebno. V finalu sem pričakoval boljši čas. Sem pa slabo izvedel start in se zato od svojega cilja le še poslovil," je pojasnil Osovnikar. "Tekmovanje se je zaradi različnih zapletov tako zavleklo, da sem po dveh urah in pol ter po le treh serijah predčasno končala nastop. V prvi in tretji seriji sem preskočila, v drugi pa skočila 6,18 m. Sicer pa sem še sredi priprav za nastop v troskoku," je povedala Šestakova.

Dejstvo, da so organizatorji spustili na start veliko preveč tekmovalcev, je zgovorno komentiral Fridrih: "Sedemnajst let sem v atletiki, pa se nisem doživel take tekme. Skakalo nas je 45, ena serija je tako trajala 50 minut."

Bolj zadovoljna je bila Romanova. "Že ves teden trdo treniram v Budimpešti in sem nastopila utrujena, zato sem z doseženim zadovoljna. Doslej sem vadila trenirala na prostem in sem morala narediti nekaj močnih treningov v dvorani, preden začnem zimsko sezono. Moja prva pomembnejša tekma bo v Stuttgartu konec prihodnjega tedna, želela pa sem se tekmovalno preizkusiti na nekoliko manjši tekmi," je dejala Romanova.