Več so doslej v dvoranah skočili neprekosljivi Ukrajinec Sergej Bubka, ki je svetovni rekord postavil 21. februarja 1993 v domačem Donjecku (6,15 m), Radion Gataulin za nekdanjo Sovjetsko zvezo (6,02) in Američan Jeff Hartwig (6,02 m). Natančno šest metrov pa je zmogla še trojica skakalcev; Rus Maksim Tarasov, Francoz Jean Galfione in Nemec Danny Ecker.

Hooker, doma iz Melbourna, je nato poskušal še na višini 6,16 m, vendar mu rekorda Bubke ni uspelo izboljšati. "Vsi ti trije poskusi so bili po mojem mnenju zelo dobri, zlasti pa zadnja dva... Toda že to, da sem tako uspešno začel sezono, mi veliko pomeni. Tega nisem pričakoval" je menil Hooker.

Bernard Lagat, ki nastopa za ZDA, je zmagal v teku na miljo (3:58.44) in ugnal Novozelandca Nicka Willisa, bronastega na OI lani na 1500 m. Lagat, po rodu Kenijec, je zmagal na tej razdalji in na tem mitingu sedmič zapored ter izenačil rekord Eamona Coghlana. Domačin Adam Nelson, ki je lani začel sezono na Millrose Games z 22,07 m v suvanju krogle, je bil tokrat precej slabši, 20,79 m pa je bilo dovolj, da je ugnal srebrnega na OI in rojaka Christiana Cantwella (20,53). Tudi ženski skok s palico je postregel z vrhunskim izidom, saj je Američanka Jennifer Stuczynski, olimpijska podprvakinja, preskočila 4,71 m, kar je lani poleg nje uspelo le še trem tekmovalkam na svetu. Njena rojakinja Stacy Dragila, zlata na OI leta 2000, je bila druga z deset centimetrov nižjo višino.