Mazejeva, Robnikova, Ferkova in Brodnik bodo tekmovale na superveleslalomu in superkombinaciji, Drevova v veleslalomu kot tudi Mazejeva, Robnikova in Ferkova. Mazejeva bo startala v smuku, za ostala dekleta se bodo odločili po treningu, Ferkova bo tekmovala na slalomu, ostale pa bodo določili na samem prizorišču.

"Proge v Val d'Iseru so tehnično zelo zahtevne, zato na SP lahko pričakujemo tudi dobre uvrstitve. V letošnji sezoni so bili vzponi in padci, od vrhunskih rezultatov do razočaranj. To je glede na mladost naše mlade ekipe pričakovano. Razen Drevove, ki se vrača po poškodbi, so ostale tekmovalke napredovale. Posebej to velja za hitre discipline, kjer pa se rezultati gradijo postopoma. Smo na odlični poti. V slalomu imamo le Ferkovo, ki se lahko uvršča med 30, pa tudi med deset, zaradi pomanjkanja denarja pa nismo imeli pravega spomladanskega treninga," je na novinarski konferenci povedal vodja slovenske ekipe Božo Jaklin.

"Z veliko manjšim denarnim zneskom, kot v prejšnjih sezonah, je naša reprezentanca in ekipa Mazejeve delala celo bolj kvalitetno, kot v prejšnjih zimah. Toda to v daljšem obdobju gotovo ne bo mogoče, zato bomo potrebovali pomoč sponzorjev. Podpiram odločitev Mazejeve, ki je osnovala svojo ekipo, ki je po rezultatih enakovredna naši reprezentanci, ki si zato na nek način tudi konkurirata. Včasih pride tudi do pomanjkanja komunikacije in posledično nesporazumov, čeprav sodelovanje ocenjujem na splošno kot dobro," je menil Matjaž Šarabon, poslovni direktor Smučarske zveze Slovenije (SZS), in dodal, da Mazejeve zaradi bolezni ni bilo na današnji novinarski konferenci.