Takšen predlog je nastal zatem, ko je na straneh Wikipedie pri senatorjih Robertu Byrdu in Edwardu Kennedyju zmotno pisalo, da sta že mrtva. Izkazalo se je, da je takšen predlog spremembe kontroverzen in je med uredniki strani že sprožil prepire in nerazumevanje.

Njen ustanovitelj Jimmy Wales ponuja sistem nadzorovanega pisanja besedil, pri katerem bi kakršnokoli spremembo novega ali pa neznanega uporabnika moral odobriti eden od urednikov strani. To bi bila radikalna sprememba, saj je sedaj lahko članke pisal ali pa popravljal skorajda vsakdo.

A vsi uredniki se z njim ne strinjajo, saj menijo, da takšen način urejanja besedil ne bi deloval. Wales je nasprotnikom svojega predloga sedaj dal sedem dni časa, da mu predstavijo svoj predlog, o katerih bi nato glasovali v roku dveh tednov.

Nadzorovano revizijo besedil v nemški Wikipedii sicer uporabljajo že skoraj leto dni, a kritiki pravijo, da je delo težko, in za nekatere spremembe so potrebni dnevi, če ne le meseci, da se prikažejo na spletni stani.