Otroci prihajajo iz ruralnih področjih, kjer so žrtve slabšega ekonomskega in socialnega položaja staršev in kraja v katerem živijo. Med njimi so tudi družine, ki so se po končani vojni vrnile na domača tla in nimajo zaposlitvenih in izobraževalnih možnosti.

Humanitarni projekt »Podari nasmeh« je leta 2004 obsegal nakup šolske opreme in računalnikov za osnovne šole v Srebrenici in okolici; leta 2005 rehabilitacijo otrok iz Srebrenice in okolice (otroci brez enega ali oba roditelja) na Debelom rtiču in nakup slušnega aparata za Srebreniškega otroka; leta 2006 rehabilitacijo otrok iz Unsko Sanskega kantona (otroci brez staršev, zlorabljeni ali zapuščeni otroci) v Velenju in na Debelem rtiču; in leta 2007 rehabilitacijo otrok iz okolice Stoca, Zeničansko Dobojskega in Tuzlanskega kantona na Debelem rtiču ter donacija Prvi osnovni šoli Stolac v opremi in materialu za predmet kemije. Projekt je do sedaj prejel posebno državno priznanje s strani ministrice za delo, družino in socialo Republike Slovenije ter laskavi naziv Sončkova osebnost leta v 2008.

Otroci so aktivno zapolnjevali čas z šolo smučanja, interaktivnimi delavnicami, izletom v Celovec in Villah in izletom v Ljubljano, kjer so obiskali Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije. Sprejela jih je generalna direktorica ga. Pipan in jim po prijetnem klepetu vročila tudi darila. Nato so se sprehodili po starem delu Ljubljane in obiskali ZOO. V petek, 23.1., pa jih je obiskala skupina zaposlenih in predstavnik glavnih pokroviteljev, KD Kapital d.o.o. in ABDS d.d. Sarajevo. Skupaj so se družili, se pogovarjali, otroci pa so prejeli tudi darila.

V društvu BH4 želijo otrokom omogočiti prijetno rehabilitacijo in vsaj kratek »pobeg« iz njihovega težkega vsakdanjika, izboljšati psiho-socialno stanje otrok, ki so žrtve družbenega sistema, težke socialne in ekonomske situacije v njihovi državi ter revščine. S tovrstnimi projekti želijo v otrocih prebuditi občutek samozavesti in lastne vrednosti ter pokazati otrokom, da obstajajo ljudje, ki jim ni vseeno.

Glavna pokrovitelja humanitarne akcije »Podari nasmeh « sta KD Kapital d.o.o. iz Slovenije in ABDS d.d. iz Sarajeva, BiH. Projekt podpira tudi Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.