Krava se je med raztovarjanjem s prikolice tovornega vozila začela nenavadno obnašati in je pobegnila v smeri glavne ceste Radlje ob Dravi - Muta. Lastnik kmetije in njegov oče sta skupaj z dvema sosedoma hotela žival umiriti in uloviti, vendar je dva izmed njih zbila po tleh in nekontrolirano tekala po travniku ob vozišču glavne ceste. Pri tem je enega izmed sosedov lažje poškodovala, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec.

Na kraj dogajanja so se po prejemu obvestila odpeljali policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi, ki so ustavili promet, ker je pobesnela žival pritekla na cesto. Nato je krava stekla proti policistu, ki se je umaknil proti policijskemu vozilu, vendar mu je podivjana žival sledila in ga hotela zabosti z rogovi. Za zavarovanje lastnega življenja, življenja drugih ljudi in premoženja je policist uporabil službeno pištolo, tako da je pobesnelo kravo ustrelil v glavo ter jo nato na željo lastnika tudi pokončal s streli v glavo.

O usmrtitvi krave so policisti obvestili dežurnega veterinarja, ki je zaradi nenavadnega vedenja živali, ki kaže na morebitno bolezen, odredil ustrezne preiskave. Na podlagi ugotovitev preiskav bodo odrejeni morebitni nadaljnji ukrepi. Kriminalisti pa ob ogledu kraja dogodka, pri katerem je policist uporabil strelno orožje, niso ugotovili morebitnega ogrožanja življenja oseb in premoženja, zato bodo o dogodku napisali poročilo, so že zapisali na PU Slovenj Gradec.