Kot je pojasnil direktor ATC Kanin Aleš Uršič, je bilo letošnjo zimo snežnih padavin že 820 centimetrov, česar Kanin v svoji zgodovini ne beleži.

Zaradi velike količine novozapadlega snega pa se je na kaninskem smučišču izjemno povečal nevarnost proženja snežnih plazov. Prav zaradi nastalih ekstremnih razmer ter velikega števila že naravno in umetno sproženih snežnih plazov je del snežnega plazu poškodoval eno od linijskih podpor kabinske žičnice Kanin.

Plaz se je sicer sprožil v veliki oddaljenosti od žičniške naprave, vendar je zaradi svojega velikega obsega pljusknil preko naravne pregrade in dosegel tudi napravo. Dejanske poškodbe oziroma deformacije še ugotavljajo.

ATC Kanin je po Uršičevih pojasnilih v stalnem stiku s proizvajalcem opreme in bo po temeljitem ogledu in oceni storil vse za čimprejšnjo sanacijo. Glede na pričakovane dodatne snežne padavine (do torka naj bi zapadlo še meter snega), v ATC Kanin še ne morejo napovedati, kdaj bo poškodba odpravljena in bo smučišče začelo normalno obratovati.