Prav dejstvo, da perfektne partije še niso odigrali, pa je hkrati lahko tudi trden razlog za optimizem pred nadaljevanjem tekmovanja - rezerv v igri blejskih odbojkarjev je namreč še precej.

Luknje in luknjice so tako v praktično vseh elementih odbojkarske igre. Na posameznih tekmah so nekatere sicer uspeli zakrpati, a je preveč curljalo pri drugih, če pa bi jih Blejčani na eni tekmi izničili v večini (ter bi seveda prikazali enako mero borbenosti kot na zadnji tekmi proti Trentinu), jih nikakor ni za odpisati niti v boju za še eno stopničko višje (četrtfinale). To pa bi bil že resnično uspeh zgodovinskih razsežnosti. Da se lahko kosajo z vsakim, je nenazadnje pokazala tudi sredina tekma z italijanskim prvakom Trentinom, na kateri so bili Blejčani le točko ali dve oddaljeni od petega niza, ki jim ga je morda odvzela tudi sodniška dvojica, ki je pri točki ali dveh zamižala na eno oko. Po drugi strani pa je res tudi, da so Italijani igrali brez kapetana in najboljšega igralca Nikole Grbića, že pred tekmo pa so bili trdno zasidrani na prvem mestu. "Glavna naloga je bila, da prikažemo bolj borbeno igro in več ekipnega duha kot na zadnji tekmi na Dunaju. Menim, da nam je to v popolnosti uspelo in s tem smo lahko zadovoljni. Tudi komunikacija med igralci na igrišču je bila za nekaj stopenj boljša, borili smo se resnično za vsako žogo in zato sem tudi sam lahko z njimi komuniciral bolj energično. Ob tem smo do popolnosti spoštovali načrt, vsi smo vse delali tako, kot smo se dogovorili pred tekmo, kar me še posebej veseli. Pozitivnih signalov je tako zares veliko, zdaj pa moramo to energijo prenesti tudi na treninge in naslednje tekme ter se v treh tednih na nasprotnika v osmini finala dobro pripraviti. Če bomo vsemu skupaj dodali še nekaj kakovosti in se poklopijo nekatere majhne stvari, smo lahko nevarni vsakomur," je bil po tekmi poln optimizma kanadski trener na klopi ACH Volleyja Glenn Hoag in opozoril na glavno pomanjkljivost: "Naš blok mora biti boljši, na tem moramo delati. Če bi nam uspel kakšen več, bi ustvarili precej večji pritisk na tekmece."

Kanadski strateg je nato še enkrat dejal, da mu je bolj ali manj vseeno, kakšen nasprotnik Blejčane čaka v osmini finala, potegnil pa je tudi črto pod redni del, ki so ga njegovi odbojkarji zaključili s po tremi zmagami in porazi ter kot edino drugouvrščeno moštvo z negativnim razmerjem dobljenih in izgubljenih nizov (10:12). "Imeli smo vzpone in padce, a kdaj zmagali tudi takrat, ko nismo igrali najbolje. Veseli me, da je ekipni duh vedno boljši. Neverjetno je, kaj ekipa lahko doseže, ko za posamezne stvari zaslug sebi ne pripiše posameznik, temveč vse točke doseže moštvo skupaj. Pa ne samo točke, tudi napake so last vseh igralcev in ne posameznika. Vse to skušam igralcem vcepiti že od prvega dne in mislim, da so to sprejeli," je razpredal Hoag, za katerega je marsikatero lepo besedo našel tudi eden največjih zvezdnikov Trentina Nikola Grbić, ki mu v Tivoliju ni bilo potrebno na igrišče, pa čeprav se je po izenačenju v nizih na 1:1 nekaj časa celo ogreval: "Že pred tekmo sem dejal, da nas v Ljubljani čaka povsem drugačna zgodba kot na prvem dvoboju. Blejčani so tu drugačna ekipa, tudi zavoljo fantastične publike. Sicer pa so slovenski prvaki tudi potrebovali nekaj časa, da so strnili svoje vrste. Tudi trener, ki ga mimogrede zelo cenim, je potreboval čas, rezultat pa je bil viden danes. Težko rečem, ali lahko Blejčani v ligi prvakov še napredujejo, zagotovo pa bo vsem ekipam v Ljubljani zelo težko."