Izpustila je predolimpijske tekme v hribih nad Vancouvrom, a bo prizorišče s hitro spreminjajočim vremenom spoznala po koncu sezone v družbi najboljših Fink in Norvežank. "En trening na Rogli je bil tako naporen kot štiri tekme skupaj. V Trbižu smo delali intervale desetkrat po tri minute, kar ne vzdrži noben moški v Sloveniji. Potrebovala bom deset dni, da utrujenost mine, a brez vložka vadbe bi mi sredi sezone začelo zmanjkovati moči," je bila zgovorna Majdičeva pred odhodom na tekmi svetovnega pokala v Oteape v Estoniji (tekmovala bo še Katja Višnar) in Ryabinsk v Rusiji.

"Postavili smo temelje, da znova naredimo nekaj velikega. Na naslednjih tekmah svetovnega pokala bo Petra jemala zalet za svetovno prvenstvo v Liberecu," je bil po tradiciji jedrnat trener Ivan Hudač. Majdičeva upa, da se bo v karavano svetovnega pokala vrnila z enakimi dosežki, kot se je od nje poslovila, ko je Tour de Ski končala na tretjem mestu. "V ospredje sem postavila svetovno prvenstvo, a izziv je tudi vsaka tekma svetovnega pokala, ker imam visoke cilje tudi v skupnem seštevku. Razgibane proge na Rogli, na katerih imam kar mesec dni treninga, so zelo podobne tistim v Liberecu, če bo na njih dovolj snega," je razmišljala Majdičeva.

Smučarji skakalci Jernej Damjan, Primož Peterka, Robert Kranjec in Mitja Mežnar, jedro ekipe za svetovno prvenstvo v Liberecu, bodo danes odpotovali v Vancouver, kjer bosta v soboto in nedeljo tekmi za svetovni pokal. "Vse smo podredili pripravam za svetovno prvenstvo, zato bodo najboljši izpustili tekmi v Saporu, kjer bodo tekmovali Urbanc, Hrgota in Pikl, na nemški turneji pa bo na finalu na poletih v Oberstdorfu tekmoval le Kranjec," je povedal glavni trener Matjaž Zupan. Nastop enega najbolj obetavnih skakalcev Jurija Tepeša na tekmi nordijskih kombinatorcev v Beljaku (6. mesto) je Zupan komentiral z besedami: "To ni bil resen poskus v nordijski kombinaciji, ampak je nastopil le zato, da razbistri misli, ker je razočaran z letošnjimi dosežki glede na velike želje." Tepeš se bo po sezoni odločil, v kateri panogi bo tekmoval.

Za skakalci je že več kot polovica tekem svetovnega pokala, a Slovenci še vedno nimajo uvrstitve med najboljših deset. Zupan je prepričan v preobrat: "Nerealno je pričakovati, da bi se zgodil takšen, kot leta 2005, ko je na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu Benkovič postal svetovni prvak, moštvo pa je bilo tretje, vendar bomo na koncu sezone boljši, kot smo trenutno, ko fantje pregorijo v preveliki želji po rezultatu. So zelo delavni, vzdušje je odlično, kar dokazuje poteza Kranjca, ki je po izpadu v Zakopanah fantom v iztek nosil bunde in obutev, da so se preobuli iz okornih skakalnih čevljev."