Juri je na položaju evropskega poslanca nasledil Boruta Pahorja, ko je ta postal predsednik slovenske vlade. Pahor je bil med svojim poslanskim mandatom med drugim tudi podpredsednik omenjenega odbora. Po običajnih postopkih naj bi bil položaj, ki naj se sicer ne bi prenesel avtomatsko, najprej ponujen njegovemu nasledniku, ki pa se mu je odrekel.

"Jasno in javno ne soglašam s stališčem naše vlade v zvezi z zaustavitvijo pogajanj s Hrvaško in sem se takrat odločil, da se institucionalno in aktivno s tem vprašanjem ne ukvarjam več. Zato sem tudi odstopil od položaja podpredsednika skupnega parlamentarnega odbora EU in Hrvaške," je Juri danes v Bruslju pojasnil svojo odločitev.

Juri ni niti član skupnega parlamentarnega odbora EU in Hrvaške. Na položaju člana je slovenskega poslanca nasledil njegov kolega iz skupine socialistov Hannes Swoboda, poročevalec o napredku Hrvaške v EU. Položaj podpredsednika skupnega odbora pa je prejšnji teden prevzel britanski poslanec iz vrst socialistov Gary Titley, je  pojasnil Swoboda.

Skupni parlamentarni odbor EU in Hrvaške je bil vzpostavljen leta 2004, ko je Hrvaška dobila status kandidatke za članstvo v EU. V okviru tega sodelovanja nacionalni in evropski poslanci skupaj pregledajo napredek Hrvaške v pristopnih pogajanjih. Odbor ima 30 članov, pol hrvaških in pol evropskih. Srečanja potekajo dvakrat na leto.