Z naslovom svetovnega prvaka se je v paralelnem veleslalomu še drugič v svoji dolgoletni karieri okitil Kanadčan J. J. Anderson, ki je bil v finalu zvitejši od Francoza Sylvaina Dofourja, tretji pa je bil še en Kanadčan Matthew Morison. Pri dekletih sta zlato in srebro romala v Avstrijo, saj sta prvi dve mesti zasedli Marion Kreiner in Doris Günther, tretja pa je bila Švicarka Patricia Kummer.

Nastopi so se za Izidorja Šušteršiča (17. mesto), Jerneja Demšarja (18.) in Jureta Hafnerja (28.) končali že v kvalifikacijah, enako se je godilo tudi edini ženski predstavnici Gloriji Kotnik, ki so jo diskvalificirali. Dokončno pa so Slovenci svoje nastope sklenili v osmini finala, kjer sta se od nadaljnjih preizkušenj poslovila še Flander in Košir. Oba v netipičnem slogu, saj sta storila napaki, ki jima nato nista dopuščali več nadoknaditi maksimalnega zaostanka sekunde in pol.

"V bistvu sem super odpeljal, nato pa tik pred koncem naredil večjo napako, zaradi katere sem se na polno ustavil pred ciljem. S komolcem sem zadel v sneg, nakar me je zarotiralo in tekma je bila zgubljena," je v telefonsko žico iz svoje hotelske sobe pojasnil dogajanje na progi 29-letni Flander iz Dragočajne in dodal: "V drugi vožnji sem skušal izsiliti napako sotekmovalca, ampak je bilo hitro konec. Od finala nisem imel ničesar. Proga je bila slabo pripravljena, na njej so zevale polmetrske luknje!"

Če je bil za Flandra usoden Avstrijec Benjamin Karl, je bil za Koširja to kasnejši dobitnik brona Kanadčan Morison. Mladi Tržičan je dvoboj izgubil zaradi napačne ocene položaja. Košir je bil namreč prepričan, da je Kanadčan med dvobojem zapeljal na njegovo stran proge. Žan se je posledično tako zmedel, da je dvignil roko in se ustavil. A prehitro, saj bi bilo bolje, če bi še nekoliko počakal, da se ga Kanadčan dotakne, kar bi avtomatično pomenilo, da je diskvalificiran. Slovenci so kasneje vložili protest, a je žirija ocenila, da do napake ni prišlo. Morison Koširja ni oviral, sekunde in pol pa 23-letni Gorenjec ni mogel več nadoknaditi.