Na predstavitvi na dirkališču v Valencii sta bila tudi oba voznika ekipe BMW-Sauber, Poljak Robert Kubica in Nemec Nick Heidfeld. Nemci upajo, da bodo po uspešni lanski sezoni, ko so prvič zmagali na dirki formule 1 in prvenstvo končali na tretjem mestu med konstruktorji, letos še boljši. Dirkalnik so razvijali že vse od februarja lani, danes pa so ga tudi prvič uradno predstavili. Že danes naj bi novi dirkalnik opravil tudi prve testne kilometre v Valencii, ekipi pa bo tako kot doslej s svojimi izkušnjami pomagal testni voznik Christian Klien.

"Že zgodaj smo se začeli pripravljati na številne spremembe v pravilih. Mislim, da smo dobro pripravljeni in se že veselim prve dirke," je dejal Nick Heidfeld.

Sauber je kot zadnja od velikih ekip predstavil svoj dirkalnik za sezono 2009. Pri lanskih velikih tekmecih za naslov prvaka Ferrariju in McLarnu so zaščitne rjuhe z bolidov potegnili že prejšnji teden, v nedeljo je sledila Toyota, v ponedeljek pa sta imela skoraj hkrati predstavitvi v Portimau še Williams in Renault. Naslednji naj bi bil na vrsti Red Bull, ki bo dirkalnik predvidoma razkril 9. februarja, Force India napoveduje predstavitev šele marca, Toro Rosso pa za zdaj še ni sporočil, kdaj bo novi dirkalnik prvič na ogled.