Bloomberg poroča, da naj bi po neuradnih virih Fiat pristal v nakup približno 35-odstotnega deleža investicijske družbe Cerberus Capital Management v ameriškem Chryslerju. Kljub potrditvi, da poteka dogovarjanje o strateškem partnerstvu, v Chryslerju in Fiatu vsebine dogovora niso komentirali. 

Fiatu bi strateško partnerstvo omogočilo vstop na ameriški trg, saj bi preko Chryslerjeve distribucijske mreže tako lažje prodajali manjše avtomobile. Nakup večinskega deleža v Chryslerju bo manj tvegan v primeru, da se bo francoska vlada odločila za finančno pomoč avtomobilski industriji. Francoski predsednik vlade Francois Fillon je namreč danes na industrijski konferenci v Parizu dejal, da se v vladi dogovarjajo o približno šest do sedem milijard evrov visoki državni pomoči francoski avtomobilski industriji.

Chryslerju bi strateško partnerstvo omogočilo zmanjšanje dolga ter mu izboljšalo možnost preživetja na trgu. V podjetju namreč veliko pozornosti namenjajo prestrukturiranju, s katerim naj bi zmanjšali zadolženost za dve tretjini. V poročilu, ki ga bodo objavili 17. februarja 2009, mora biti namreč opazen napredek, saj mu ameriška vlada v nasprotnem primeru konec marca lahko prekliče dano posojilo.