Nogometaš je namreč zabredel v ogromne dolgove, zaradi česar je pod vprašajem ne samo njegova kariera, pač pa tudi njegovo življenje. Šefi mafije, ki posoja denar, namreč nimajo usmiljenja.

Dinamo je sicer nekaj časa Drpiću pomagal. Da je lahko plačal dolg v vrednosti 350.000 evrov, mu je zagrebški klub nakazal nekaj plač vnaprej, a so nogometašu vseeno ostale neplačane obresti v višini 110.000 evrov. Ker je Drpić še naprej obiskoval igralnice, so dolgovi spet začeli naraščati, s tem pa tudi obresti. Da je vse skupaj zelo sumljivo, so policisti ugotovili pred dnevi, ko so ustavili Drpićev mercedes in v njem za volanom našli enega od najbolj znanih zagrebških posojevalcev denarja. Očitno je tudi avto šel v poplačilo obresti, kar Drpićeva soproga, zloglasna manekenka Nives Celzijus sicer zanika: "Avto sva prodala."

Predsednik zagrebškega Dinama Zdravko Mamić se s problemom iger na srečo pri svojih nogometaših srečuje že dlje časa. Dino Drpić ni edina črna ovca. Odvisen od kocke naj bi bil tudi vratar Filip Lončarić, medtem ko naj bi imel trener Josip Kuže v zadnjih letih več milijonov evrov dolga, a so ga izvlekli "na kopno". V preteklosti je bilo moč za igralno mizo videti veliko Dinamovih nogometašev. Tako so kocko večkrat v rokah že držali tudi Ivica Olić, Joe Šimunić, Dario Srna, prvak odvisnosti pa naj bi bil Davor Šuker.