Kot je povedal izvršni direktor Unior Turizma Damjan Pintar, je prizorišče nared, tudi če bi bila tekma na sporedu že čez teden dni. »Kolikor vidimo, je zaenkrat vse v redu. Prav tako so se s tem strinjali predstavniki Mednarodne smučarske zveze FIS, ki so si prizorišče v teh dneh ogledali, dobil pa sem tudi potrditve s strani tujih strokovnih štabov, ki so se minuli konec tedna mudili na Rogli, da je vse kot mora biti,« je povedal Pintar. Nekdanji član Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je skrbel za marketing, v teh mesecih živi le za Roglo, še posebej pa se mu smeji, ker najboljša slovenska smučarska tekačica vse svoje bazične priprave opravlja prav na planoti nad Zrečami. »Dobival sem klice predstavnikov iz ZDA, če je res, da Majdičeva trenira tukaj. Po potrditvi so se začeli zanimati za Roglo, saj so dejali, da potrebujejo pripravljalni tabor v Evropi,« je nadaljeval Pintar in dodal: »Mislim, da to pove vse.«

Tekmovališče na Rogli ima urejene proge za rekreativni in tekmovalni tek, vse potrebno zagotavlja tudi startno-ciljna arena. Tekaški poligon se nahaja v neposredni bližini športnega centra in klimatskega zdravilišča Rogla. Del proge poteka po tekaških progah, ki so bile na tem območju že leta. Sistem tekaških prog je namenjen tekmovanjem na različnih ravneh, zgrajen pa je okrog dveh ločenih prog dolžine 3,75 kilometra, ki imata skupni začetni in zaključni del. Kombinaciji obeh prog je mogoče razširiti v dve progi dolžine 5 km, notranji del pa uporabiti za proge za sprint v dolžini 1,5 km.

Glede na postavitev prog je na Rogli moč izvesti tekmovanja s posamičnim startom v klasični ali prosti tehniki, tekmovanja v zasledovanju, tekmovanja s skupinskim startom, tekmovanja v štafetah, to vse na razdaljah med 1,5 pa do 50 kilometrov. Tekaški poligon je urejen na površini 31 hektarjev, pri čemer je na površini 0,8 hektara urejen startno-ciljni prostor, na preostali površini pa so tekaške proge različnih širin (6, 9, 12 in 15 m). V tekaški poligon je vključenih 3935 m obstoječih tekaških prog, medtem ko je novo urejenih 3030 m prog. 3122 m obstoječih tekaških prog je opuščenih oziroma niso vključene v tekaški poligon za prirejanje tekmovanj.

»Kolikor sem slišal s strani FIS, imamo eno najboljših prog v Evropi. Krovna smučarska zveza doslej ni postavljala novih zahtev, v kolikor jih bo, pa bomo skupaj z okoljevarstveniki pripravili ustrezne rešitve. Vsaj zdaj po celinskem pokalu se je pokazalo, da smo pripravljeni. Želeli smo si nekakšen mini svetovni pokal pred decembrsko preizkušnjo in mislim, da nam je uspelo. Vsekakor bo konec leta odziv bistveno večji, več bo neke energije. Kar me veseli, je dejstvo, da smo združili delo približno 70 prostovoljcev našega smučarskega kluba Unior Zreče s strokovnjaki s področja smučarskega teka v Sloveniji – z Gorenjske, Štajerske, Dolenjske ... Gre za nekakšno združeno ekipo Slovenije, ki resnično dobro deluje,« je navdušeno razlagal Pintar.

Težav zaenkrat ni, Rogla pa blesti tudi z namestitvenimi kapacitetami. Je skoraj edino prizorišče, kjer lahko tekmovalci in tekmovalke v polni opremi na progo stopijo praktično iz hotelske sobe. »Naš cilj je, da spijo vsi tukaj na prizorišču, na Rogli. Kapacitet je dovolj, v kolikor bi se pokazal primanjkljaj, pa je v neposredni bližini velika ponudba nastanitev. Želimo si, da bi bil ta decembrski termin stalni del tekmovalnega koledarju, saj kot vemo zagotavlja Rogla sneg in tekmovalne pogoje že novembra. Mislim, da bodo mnogi želeli tekmovališče preizkusiti še kakšen mesec pred samim svetovnim pokalom,« je zaključil Pintar.