To, da je najboljšo zasledovalko iz mladega vala, Francozinjo Amouk Faivre, ki je štartala pol minute pred njo, gledala v hrbet skoraj do zadnjih 200 metrov, kar se v svetovnem pokalu ne bi zgodilo niti pod razno, je bilo na pravljični Rogli drugotnega pomena. Nastop kraljice teka in generalka za svetovni pokal decembra, ki bo po 16. januarju 1993 na Voglu znova v Sloveniji, je vzbudil izredno veliko zanimanje. V nedeljo, ko je kraljica na Rogli le trenirala, 140 tekačev iz 13 držav pa se je pomerilo v bolj atraktivnih skupinskih štartih, je bilo že vse po starem, kot vsa zadnja leta na domačih kontinentalnih pokalih.

Tek na pet kilometrov drsalno je Petra Majdič po zamisli trenerja Ivana Hudača izbrala za test po garaškem treningu pred nadaljevanjem sezone konec tedna v Oteape v Estoniji in Ryabinsku v Rusiji, misli pa je že usmerila na svetovno prvenstvo v Liberec. "Že na naslednjih tekmah bi morala biti Petra znova na vrhunskem nivoju. Hiter začetek je bil priprava na taktiko njenih konkurentk Kuitunenove in Saarinenove, zaradi katerega je izgubljala. Mora se naučiti tako teči in trpeti. Vse bolj nama uspeva," je bil zadovoljen Ivan Hudač.

Tekme celinskega pokala so zadnja stopnica za svetovni pokal. Hudač se je v soboto spraševal, kje je Nejc Brodar (19. mesto) izgubil debele pol minute, kar ga je ob zgoščeni konkurenci izvrglo iz želene deseterice zmagovalca Italijana Kostnerja. Del pozornosti med članicami je vzbudil tudi tek Mirjam Soklič (9. mesto), Maja Benedičič je končala med deseterico nedeljskega teka. Znova je opozoril mladi val norveškega trenerja Halgerja Lundema. Medtem ko so Domen Potočnik, Boštjan Klavžar in Matej Šimenc končali na robu peterice, sta Alenka Čebašek med mlajšimi članicami do 20 let in mladinka do 18 let Anja Eržen, sicer nečakinja Janeza Mariča, pritekli na zmagovalne stopničke že v soboto in izkoristili priložnost, da sta se skupaj z vzornico Petro na največji domači tekmi nastavili pred objektive tokrat številnih novinarjev. Še eno drugo mesto Erženove v nedeljo v klasiki, tokrat v celotni konkurenci mladink do 20 let.