Tesni sodelavci Romana Abramoviča so ta konec tedna odpotovali v Dubaj in Savdsko Arabijo, kjer naj bi se pogovarjali z nekaj bogatimi zalivskimi poslovneži, potencialnimi kupci londonske ekipe. Časnik dodaja, da za zdaj še ni videti, da bi bil ruski milijonar uspešen pri dogovoru z arabskimi kupci.

V vodstvu kluba so takšne informacije seveda zanikali. Izvršni direktor Peter Kenyon je po tesni zmagi nad Stoke Cityjem dejal, da njegov klub vsevedneži nenehno prodajajo: "Bilo je veliko špekulacij, a lahko zagotovim, da so vsa namigovanja brez osnove in navadno blebetanje. Chelsea ni naprodaj."

Ruski mogotec si je nakup Chelseaja omislil leta 2003 in takrat je veljal za najbogatejšega zasebnega vlagatelja v angleškem nogometu. Toda kot piše Sunday Times, je finančna kriza oklestila tudi Abramovičevo bogastvo, ki zdaj namesto desetih milijard funtov znaša "le" še sedem milijard. Prehitela sta ga tako šejk Mansour bin Zayed Al-Nahyan, ki je lani kupil Manchester City, njegovo bogastvo pa ocenjujejo na 15 milijard funtov, kot indijski milijarder Lakshmi Mittal (12,5 milijarde), ki je solastnik drugoligaša Queens Park Rangers.