Dvaindvajsetletna Neuerjeva iz Garmisch Partenkirchna, zmagovalka pokala v prejšnji zimi, je z drugo zaporedno zmago v Ruhpoldingu, vodila je že po petkovi tekmi na 7,5 km, konkurentkam dokazala, da pred bližajočim se vrhuncem sezone spet prihaja v vrhunsko formo. Bliža se namreč svetovno prvenstvo, ki bo v Južni Koreji med 14. in 22. februarjem. Neuerjeva, šestkratna svetovna prvakinja, je dosegla svojo dvanajsto zmago v pokalu. V skupnem seštevku še naprej vodi Rusinja Svetlana Slepcova, ki je bila tokrat peta. Neunerjeva je tretja, za drugouvrščeno Rusinjo Jekaterino Jurjevo.

V senci nemških in ruskih bojev za najvišjo stopničko je bila Gregorinova, ki je morala trikrat v kazenski krog. Po prvih dveh obiskih strelišča je še napredovala za nekaj mest, prvo streljanje stoje, kjer je bila dvakrat nenatančna, pa jo je odneslo na začasno 36. mesto. Zadnjič je strelišče zapustila še z eno nepobeljeno tarčo, na progi pa prehitela nekaj tekmic in se prebila na končno 32. mesto ter osvojila devet novih točk pokala. "Živo trpljenje, ne gre še tako, kot bi moralo. Tek še ni na pravi ravni in vztrajala bom, da se to čim prej popravi. Tretji in četrti krog me je že pošteno pobiralo, zato sem razmišljala, da bom morala dobro streljati, prevelik pritisk pa se ne strelišču hitro pozna negativno. Upam, da čim prej spet pridem v tekaško formo. Komaj čakam nastope v Anterselvi; to je moje prizorišče," je bila Gregorinova z mislimi že na naslednji postaji tekem za svetovni pokal.

Ženski del slovenske ekipe z Gregorinovo in Malijevo se bo že danes odpravil na Južno Tirolsko, kjer bodo tekmovalke trenirale vse do prvih tekem, ki so v Anterselvi predvidene za četrtek, 22. januarja.