Na zmagovalni oder se je prvič v karieri uspelo uvrstiti še Belorusinji Darji Domračevi, 22-letnici iz Minska. Kljub petemu mestu je Rusinja Svetlane Sleptsove zadržala vodilno mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Četrtič se je do točk v letošnji sezoni dokopala slovenska biatlonka Teja Gregorin, ki je brez napake na strelišču osvojila 27. mesto. To je tudi njen drugi najboljši nastop letos, kar jo zaradi zdravstvenih težav, ki so jo mučile zadnje tri tedne, navdaja z optimizmom. "Končno sem na novo prebila led, čeprav je bilo na progi zelo težko. Zelo sem si želela te tekme, ker nisem več vzdržala pred televizijskim sprejemnikom, medtem ko so moje konkurentke tekmovale. Zelo dobro sem streljala že na zadnjih treningih, za boljši tek pa potrebujem še nekaj časa, da se tudi telesno okrepim. Čeprav imam v Ruhpoldingu svojo najboljšo uvrstitev, sem imela tudi v preteklosti tukaj nemalo težav, ker sem v januarju velikokrat zbolela," je po tekmi povedala Teja Gregorin.

Drugi slovenski predstavnici Andreji Mali se zaradi slabega streljanja ni uspelo uvrstiti med šestdeseterico in na zasledovalno preizkušnjo. "Tukaj je treba res dobro streljati in oba zgrešena strela sta tako odveč. Če bi želela kaj več, bi morala tudi hitreje streljati, kar pa mi letos ne gre. Prav zaradi tega se na tem prizorišču hitro naredi velika razlika, ki jo je nemogoče kompenzirati s tekom," je bila kratka Andreja Mali, ki je zasedla 63. mesto.

"Teja je izpolnila naša pričakovanja, ki tokrat zaradi znanih težav niso bila previsoka. S streljanjem sem zadovoljen, v teku pa jo bomo poskušali tudi čim prej vrniti na želeno raven. Andreja je predolgo streljala v položaju leže in vsak zgrešeni strel tukaj že pomeni oddaljitev od konkurence, zato danes ni imela možnosti za kaj več," je misli strnil še trener Tomaš Kos. Danes ob 14.15 bo v Nemčiji šprint za moške (10 km), kjer bodo nastopili štirje Slovenci.