Z izjemo uvoda, ko je dolgo časa kazalo, da bodo prvi niz zaključili sebi v prid, so bili Blejčani skozi celotno tekmo povsem nebogljeni, v oči pa so še posebej bodle njihove številne napake, po zaslugi katerih so gostitelji na najlažji možni način prihajali do dragocenih točk.

Če so še pred potjo na Dunaj slovenski prvaki računali na to, da bi bili na koncu rednega dela lige prvakov med dvema najboljšima drugouvrščenima moštvoma (izmed šestih skupin), zdaj za kaj takega obstajajo le še teoretične možnosti. Blejčani bi morali namreč v zadnjem krogu doma visoko premagati Trentino, ki je v tej sezoni med evropsko elito še brez poraza (razlika v dobljenih in izgubljenih nizih kar 15:2), za nameček pa bi jim morali iti na roko tudi izidi njihovih tekmecev v drugih skupinah. ACH Volley si je drugo mesto v skupini E sicer že zagotovil, a je trenutno z osmimi točkami med vsemi drugouvrščenimi moštvi le pred Piacenzo, ki je v skupini D zbrala točko manj, medtem ko ima med klubi, ki so vknjižili po osem točk (takšni so štirje) najslabše razmerje (9:9) dobljenih in izgubljenih nizov. Pred vsemi je z devetimi točkami v skupini C italijanska Macerata.

Razočaranje v taboru Blejčanov je bilo po tekmi seveda veliko, saj ne trener Glenn Hoag ne igralci (takoj po dvoboju so domov odpotovali Jasmin Čuturič, Sebastjan Škorc in oboleli kapetan Matija Pleško, medtem ko so se njihovi soigralci odpravili še na tekmo srednnjeevropske lige na Slovaško) iz poraza niso mogli izluščiti kakšne konkretne pozitivne stvari. "V prvem nizu smo sicer še začeli dobro, nato pa smo zaradi naših lastnih napak, ki smo jih naredili kar enajst, popustili in v podobnem ritmu nadaljevali skozi celotno tekmo. Smo razočarani, a zdaj se ne smemo prepustiti malodušju. Delati moramo naprej, posebej na servisu in na zaupanju v igri blok - obramba. Če nam to uspe, smo lahko konkurenčni mnogim ekipam. Na tekmi proti Dunaju smo naredili okrog trideset lastnih napak, kar je bistveno preveč za tri nize. Napraviti moramo podrobno videoanalizo in tam se bodo še bolje videli glavni razlogi za poraz. Na vsak način pa moramo delati naprej in se pripravljati na težke tekme, ki nas čakajo," je našteval kanadski strokovnjak na klopi blejskega kluba Glenn Hoag.

Naslednja, zadnja tekma rednega dela lige prvakov ACH Volley čaka v sredo, ko bo v Tivoliju pred že zdaj razprodanimi tribunami gostoval italijanski prvak Trentino, nasprotnik v osmini finala pa bo znan po žrebu, ki bo 22. januarja v Luksemburgu.