Rezultate drugih slovenskih igralcev bi lahko napovedal največji analfabet. Realnost je pač takšna, da se skozi kvalifikacije ne more prebiti nihče, tisti, ki pa dobi neposredno vabilo organizatorja za glavni žreb, pa konča svoje poslanstvo v prvem krogu.

"Bojan mi je že v torek zvečer potarnal, da ni pravi, a sprva njegovih besed nisem jemal resno. Dejal sem mu, da bo že. Vrag je kmalu vzel šalo in Bojan je bil vsako uro slabši. Čeprav je imel v sredo že povišano telesno temperaturo, smo do zadnjega upali, da bo vendarle igral. V četrtek dopoldan je bil ves bled, zato sem takoj zahteval, naj ga pregleda zdravnik," je potolčen pripovedoval moški selektor Bojan Rak, ki je dejal, da gre v zadnjem času vse narobe in našteval primere. "S polovico moči nima nobenega smisla, da igra na tako močnem turnirju," je zaključil Rak.

Najboljšega slovenskega igralca je pregledal dr. Peter Lazar, ki je pojasnil: "Pri Tokiču gre za respiratorni infekt, ki je tako močan, da ni mogel igrati. Če bi nastopil, bi tvegal, da bi se zdravil mesec dni in več, tako pa bo lahko zdrav v nekaj dneh. Izgubil je precej moči."

Slovenskih nastopov je bilo tako ekspresno konec. Kot bi tekmovali, kdo bo šel prej na kosilo, večerjo, ali kamor koli že. Manca Fajmut in Jana Tomazini sta izgubili tako ekspresno, da si z dvobojem nista pridobili nobenih izkušenj, Mitja Horvat pa je proti naturaliziranemu brazilskemu Japoncu Casuu Matsumotu malce dvignil apetite, ko je izenačil na 1:1 v nizih, v nadaljevanju pa je bil brez možnosti. Prekmurcu, ki je imel veliko zaslug, da se je Slovenija na ekipnem evropskem prvenstvu uvrstila v prvo divizijo, v tej sezoni ne gre, saj je doživel nepričakovano veliko porazov tudi v sila povprečni slovenski ligi, kjer bi moral biti z lahkoto najboljši igralec.

"Prvič sem se znašla v položaju, da mi ni bilo potrebno igrati kvalifikacij. Ni lahko kar priti za mizo in zmagovati. Je pa tudi res, da sem igrala slabo," je bila samokritična Jana Tomazini, ki v tej sezoni igra v prvi italijanski ligi, v kateri ima šest zmag in osem porazov. Sicer pa je bilo moč včeraj do poznih večernih ur v Rdeči dvorani spremljati nekaj zanimivih dvobojev mojstrov celuloidne žogice. Za največje presenečenje je poskrbela Litovka Mina Misikonyte, ki je izločila Hrvatico Tamaro Boroš. Dvoboji v Velenju se bodo nadaljevali danes z osmino finala in četrtfinalom v obeh posamičnih konkurencah.