Brez nastopa na petkovi tekmi pa je ostal najboljši Slovenec to zimo Robert Kranjec, ki se v spremenljivih vetrovnih razmerah ni najbolje znašel - žirija tekmovanja je morala tekmo zaradi vetra in sneženja prekiniti - in je s skokom 109 metrov končal na 44. mestu. Najdaljša daljava med kvalifikanti je uspela Rusu Denisu Kornilovu (132,5 metra).

Urbanc, ki je na skakalnici Wielka Krokiew januarja 2007 v vetrovni loteriji, ko je obveljala le ena serija, dobil tekmo, "nevarno za življenje" - tekmo je zaznamoval tudi hud padec Čeha Jana Mazocha -, se na Poljskem očitno odlično počuti. Tokrat je skočil 124,5 metra, kar je bil tretji dosežek kvalifikacij.

Peterka je skočil 121 m, Damjan pol metra manj, uspešen pa je bil tudi Mežnar (118,5). "Škoda je za Kranjca, saj je imel nekaj smole z vremenskimi razmerami (žirija je le malo pred tem prekinila tekmo), nekoliko bolj je snežilo, pa tudi sam je naredil napako, ko je hotel izsiliti skok. Škoda, saj je sicer na treningih dobro skakal. Preostali fantje so nastopili solidno, sploh Urbancu gre tu res dobro," je nastope svojih varovancev ocenil trener reprezentance Matjaž Zupan in dodal: "Žirija se je morala precej truditi, da je v teh razmerah izpeljala kvalifikacije."

Petkova tekma pod žarometi se bo pričela s prvo serijo ob 16.30, poskusna bo na sporedu uro prej.