Armstrong je v sredo predstavil svoje novo karbonsko kolo. To je zanesljivo vrhunsko, ljubitelji kolesarstva pa z napetostjo pričakujejo pripravljenost Američana. "Doslej smo delo opravili dobro. Naredili smo vse, pred nami pa je dolga sezona," pa je pred uvodom v tekmovalno leto 2009 pokomentiral vodja moštva Astana, za katerega bo vozil tudi Armstrong, Sean Yates.

Na dirki po Avstraliji, ki se začne v torek, bo pomembna tudi aklimatizacija. Moštvo Astane je že v Adelaidu, kjer se bo dirka (20. do 25.- januarja) začela, 37-letni Teksačan in kolegi pa so v torek na žgočem soncu pri 40 stopinjah Celzija že opravili štiriurni trening.

Armstrongu pri vrnitvi v kolesarstvo izdatno pomaga tudi avstralska policija. Nemotene priprave mu omogoča s stalnim spremstvom policijske patrulje, policija zanj posebej zapre nekatere ceste, obenem pa Armstrong stanuje na skrivnem kraju, da se lahko nemoteno pripravlja na obveznosti.

Američan je priznal, da je po treh letih in pol pavze malce nervozen pred prvim startom. Verjetno pa se bo nervoze znebil že na nedeljskem prologu v Adelaidu, ki sicer ne šteje v skupno razvrstitev dirke po Avstraliji.