Pred januarskim ciklusom zadnjih dveh tekem so si zato postavili nov cilj - uvrstitev med dve najboljši drugouvrščeni moštvi (prvo mesto v skupini E, na katerem kraljuje Trentino, je realno skorajda neulovljivo), kar bi jim na žrebu parov osmine finala prineslo status nosilca in posledično precej lažjega nasprotnika ter večje možnosti za napredovanje med elitno osmerico. Prvi pogoj za izpolnitev zadanega cilja bi lahko izpolnili nocoj, ko bodo ob 20.20 na Dunaju začeli tekmo 5. kroga skupine E proti moštvu aon hotVolleys, staremu znancu iz srednjeevropske lige.

A naloga, ki bi se še pred časom zdela precej lahka, bo zdaj vse prej kot to. Dunajčani, ki so jih slovenski prvaki v tej sezoni dvakrat že brez težav premagali (3:0 na gostovanju v okviru srednjeevropske lige in 3:1 na domači tekmi lige prvakov), so namreč v zadnjem času precej spremenili način igre, ob tem so se igralsko okrepili (Portoričan Morales), da so precej napredovali, pa zgovorno priča že dejstvo, da so v zadnjem krogu na domačem igrišču šele po petem nizu z 2:3 klonili proti Trentinu, ki je na ta način komaj na četrti tekmi izgubil prva niza v letošnji ligi prvakov.

"Nov podajalec, Morales iz Portorika, je za Dunajčane velika pridobitev. Antunović se je preselil z mesta blokerja na korektorsko mesto, Laimer na blokerja, Porello in Nemeth pa sta sprejemalca. S to formacijo so bistveno popravili igro in tako odlično funkcionirajo, zato nas čaka izjemno zahtevna naloga," se je o nasprotniku razgovoril trener ACH Volleya Glenn Hoag, ki mu je praznično obdobje namesto načrtovanega saniranja poškodb in počitka igralcev nakopalo le nove težave. Izven pogona so tako poškodovani Matevž Kamnik, Alen Šket in Delano Thomas, ki je prejšnji četrtek uspešno prestal artroskopski poseg na levem kolenu, po bolezni, ki mu je vzela precej energije, moči in štiri kilograme, je šele pred nekaj dnevi znova začel trenirati Alen Pajenk, da bo mera polna, pa je poskrbela viroza, ki je napadla Portoričana Angela Pereza. Ta je moral izpustiti tudi trening dva dneva pred tekmo, a bo danes zagotovo v kadru. "Pozitivno je, da se je po mesecu dni treninga le z enim zdravim srednjim blokerjem po bolezni v moštvo vrnil Pajenk in da smo močnejši za novo okrepitev Phillipa Eathertona, ki je zelo izkušen in inteligenten igralec. Do sedaj edini srednji bloker Davor Čebron je v polnem treningu, zelo dobro igro pa je prikazal na finalu pokala Slovenije. Kamnik je pričel s treningi za moč, glede na to, da gre za igralca, ki je pomemben za moštvo tudi v bodoče, pa nanj ni smiselno pritiskati, temveč je potrebno k rehabilitaciji poškodbe pristopiti resno in strokovno. Drugače pa so vsi ostali osredotočeni na drugi del sezone, v katerem je pred nami še cel kup izzivov," je bil tudi na temo svojega moštva izjemno izčrpen kanadski strokovnjak, medtem ko je novinec Phillip Eatherton , ki se je v Sloveniji dobro znašel in se tu odlično počuti, dodal: "Iz moštva Dunaja poznam Raiserja ter Antunovića, in sicer še iz časov, ko sem tam igral v sezoni 2001/02, ter seveda kolega iz ameriške selekcije Pataka. Veselim se vrnitve v dunajsko dvorano in računam na uspeh."

Dvorana Budocenter na Dunaju naj bi bila po zagotovilih organizatorjev nocoj napolnjena do zadnjega kotička, zanimivo pa je, da bodo gledalci lahko spremljali dvojni program - pred večerno moško tekmo bo namreč na sporedu še ženski obračun lige prvakov med ekipama SVS Post Schwechat in Eczacibasi Zentiva Istanbul.