Dungy je ekipo iz Indianapolisa vodil zadnjih sedem sezon, leta 2007 pa jo je pripeljal do zmage na Super Bowlu. »Počaščen sem in srečen, da sem igral in treniral v NFL kar 31 let,« je sprva dejal čustveni Dungy, ki se je nato malce pošalil o potočenih solzah slovesa: »Mislil sem, da bom vendarle zdržal dlje kot eno poved.«

Indianapolis je pod vodstvom Dungyja dosegel 92 zmag in 33 porazov in se vsakič prebil v končnico. »Teh sedem let je bilo čudovitih, lepših, kot bi si jih mogel zamisliti. Bil sem na neverjetnem popotovanju,« je dodal Dungy, ki je kot trener šest let delal tudi pri moštvu Tampa Bay Buccaneers. Prav Dungy pa je Indianapolis Colts iz povprečne ekipe spremenil v stalnega kandidata za najvišja mesta, tudi ali predvsem po zaslugi odličnega napada, ki ga je vodil podajalec Peyton Manning. Dungyja bo zamenjal dosedanji pomočnik Jim Caldwell.

Colts so letos izpadli iz končnice s porazom po podaljšku proti San Diegu. Že konec tedna pa bosta v NFL znana udeleženca letošnjega Super Bowla, saj sta na sporedu finala konferenc. V finalu AFC se bosta pomerila Baltimore Ravens in Pittsburgh Steelers, v finalu NFC pa Arizona Cardinals in Philadelphia Eagles.