Še pred nekaj meseci je bil skoraj že vržen iz tega "biznisa“, včeraj pa je Mickey Rourke stal na odru in prejemal zlati globus za vlogo v filmu The Wrestler. Za pesem v filmu je globusa prejel še Bruce Springsteen. Kate Winslet je prejela kar dva kipca – v kategoriji za najboljšo igralko v filmu Revolutionary Road in kategoriji za najboljšo stransko vlogo za nastop v filmu Bralec (The Reader). Najverjetneje je bila najbolj od vseh presenečena kar sama, saj je v enem od govorov dejala: "Oprostite mi, prosim, saj nimam navade zmagovati.“ Ko je drugič prišla na zmagovalni oder, je bila še bolj zmedena, presenečena in hvaležna.

Nagrado za najboljšo moško stransko vlogo je prejel lani preminuli Heath Ledger, ki je zaigral v vlogi Jokerja v filmu Batmana Vitez teme. Nagrada je pričakovala, saj je vlogo izvrstno odigral. Za najboljšo komedijo ali muzikal je bil razglašen film Woodyja Allena Vicky Cristina Barcelona, za najboljši animirani film pa WALL-E.

V televizijskih kategorijah je nagrade pobirala "30 Rock" za najboljšo komično serijo, pri čemer sta Alec Baldwin in Tina Fey pobrala tudi nagradi za najboljšo moško in žensko vlogo v muzikalu ali komediji. Naslov najboljše televizijske drame je osvojila "Mad Men". Za najboljši televizijski film ali miniserijo je bil razglašen "John Adams", Paul Giamatti in Laura Linney pa sta za isto filmsko serijo dobila nagradi za najboljšo moško in žensko vlogo.

Nagrado za življenjsko delo "Cecil B. Demille" je prejel režiser Steven Spielberg, največji poraženci pa so bili trije filmi, ki so bili s petimi nominacijami največji favoriti. To so Nenavadni primer Benjamina Buttona, Dvom ter Frost/Nixon, ki so ostali praznih rok.