"Zmaga pred domačimi navijači je v športu nekaj najlepšega. Rekordni polet v soboto v drugi seriji, v katerem sem se v zraku igral in užival, je bil izjemen, pristanek pa brutalen, saj sem imel obilo težav, da sem se obdržal na nogah, potem ko me je zgrabil krč, po katerem me je noga zelo bolela tudi na nedeljski tekmi," je povedal Gregor Schlirenezauer, ki je doskok ob rekordu primerjal s skokom s prvega nadstropja na asfalt, pri čemer moraš paziti, da z zadnjico ne bi udaril ob tla. V lasti ima rekorde že na šestih skakalnicah, kar je največ med aktivnimi skakalci. "Moje sanje so postaviti svetovni rekord v Planici," je dodal Tirolec.

Švicar Simon Ammann, vodilni v svetovnem pokalu, je osvojil drugo (po prvi seriji je vodil) in tretje mesto, a imel po sobotni tekmi obilo pripomb na žirijo (tehnični delegat je bil Slovenec Jelko Gros), ker je v finalu zvišala zaletišče, potem ko je skočil 207,5 metra. "To je bila nora odločitev, saj se igrajo z našimi življenji. Na novoletni turneji sem bil tiho, a ne bom več, ker si želim imeti poštene razmere v boju s tekmeci," je bil oster Simon Ammann. V soboto je bil na odru v družbi Avstrijca Martina Kocha (3. mesto), v nedeljo pa Finca Harija Ollija, ki si po treh izključitvah iz reprezentance zaradi nediscipline ne upa več spiti niti vrčka piva, navijačice pa navdušuje s tezo, da je lepše od uvrstitve na stopničko to, če se zjutraj zbudi ob lepem dekletu.

Izmed Slovencev je točke osvojil le specialist za polete Robert Kranjec za 12. mesto (najboljši slovenski dosežek v letošnji zimi) in 16. mesto.