Drugo mesto je osvojila Italijanka Denise Carbon (+0,39), sicer vodilna po prvi vožnji, tretje pa Nemka Katrin Hölzl (0,92).

V slovenskem taboru je to zanesljivo razlog za zadovoljstvo in lep obet za nadaljevanje sezone, saj sta poleg Mazejeve do točk prebili še dve Slovenki. Druga najhitrejša Slovenka je bila tokrat Mateja Robnik, ki si je s časom 2:47,58 zagotovila 14. mesto, tesno za petami pa ji je bila Maruša Ferk, ki se je časom 2:47,47 veselila 15. mesta.

Izjave po veleslalomski tekmi v Mariboru

Tina Maze (prvo mesto): "Boljšega si ne bi mogla želeti. Želela sem priti v veleslalomski vrh in to mi je tudi uspelo, čeprav zmage nisem pričakovala. Zdaj si želim le še nadaljevati v tem slogu. Ta tekma je za mojo malo ekipo prijetno presenečenje in nagrada. Zelo sem bila zadovoljna že po prvi vožnji. Vedela sem, da sem dobro pripravljena, saj smo dobro trenirali. Na progi, ki je zelo dobro utrjena, mi je uspelo pokazati svoje znanje. Je sicer zelo dolga in proti koncu se že zelo čuti utrujenost, vendar pa je za vse enako. Tudi na drugi progi sem napadala in dosegla dober izid."

Denise Karbon (Italija, drugo mesto): "Zelo sem zadovoljna z uvrstitvijo. Težko bi še kaj več dosegla. Tina je odpeljala vrhunsko vožnjo in je bila tokrat razred zase."

Kathrin Hölzl (Nemčija, tretje mesto): "Tina je odlično odpeljala, Maribor je njen domač teren in to bila njena dodatna prednost. Organizatorji so dobro opravili svoje delo. Proga je bila sicer ledena, vendar je bilo mogoče zelo dobro peljati tudi z višjimi številkami. Sama pa sem s svojim nastopom zadovoljna."

Mateja Robnik (14. mesto): "Imela sem zelo dober občutek. Proga je izvrstno pripravljena, na dokaj trdi in mestoma ledeni podlagi pa mi je smučka nekajkrat zdrsnila. Ko sem pred ciljno strmino zaslišala gledalce, sem bila še bolj odločena, da napadem. Zelo sem vesela, ker se je prva vožnja tako dobro razpletla. Moj drugi nastop ni bil tako dober kot prvi, čeprav sem vseeno uživala med nastopom, še bolj pa po tem sanjskem razpletu. Med vožnjo mi nikakor ni uspelo priti v ritem in sem delala prevelike zavoje. Kljub temu pa sem izpolnila cilj, saj sem si po nekaj neuspehih želela vsaj med trideseterico."

Maruša Ferk (15. mesto): "Česa takega nisem pričakovala, zelo sem vesela, da sem si po prvi vožnji priborila 15. mesto. Dolgo namreč nisem vadila veleslaloma in sem v tem pogledu za večino v precejšnjem zaostanku. Tudi z drugim nastopom sem zadovoljna. Sama sebi sem dokazala, da mi gre in to je dobra popotnica za nedeljski slalom, ko bom skušala tekmovati sproščeno. Zadovoljna sem tudi, ker mi je tak rezultat uspelo doseči v Mariboru, kar še več šteje."