"Takoj po turnirju v Dohi sem začela s terapijami, poskusila s treningi v Londonu, a že po tretjem teniškem treningu so se bolečine obnovile, tako da sem ponovno nadaljevala z vsakodnevnimi večurnimi terapijami, ki trajajo že dva meseca. Gre za precej zahtevno poškodbo, ki potrebuje šest do devet tednov počitka. V tem času poskušam vzdrževati telesno pripravljenost v fitnesu za zgornji del telesa, pri čemer pa ne obremenjujem noge. Treniram štiri-petkrat tedensko in upam, da bo poškodba prihodnji teden v celoti sanirana, da bom lahko začela tudi s teniškimi treningi. Žal mi je, da izpuščam OP Avstralije, a v tem trenutku je najbolj pomembno, da se poškodba stoodstotno pozdravi, da bom lahko uspešno nadaljevala sezono," pravi Srebotnikova.

Velenjčanka je na OP Avstralije doslej nastopila osemkrat (v letih od 2000 - 2008), njena najboljša uvrstitev med posameznicami pa je 3. krog v letih 2008, 2007 in 2003. Po dobrih sedmih letih bo tako Srebotnikova prvič izpustila turnir za grand slam. Nazadnje ni igrala leta 2001 v Wimbledonu in na OP Avstralije.

Tako kot je negativno presenetila novica o odpovedi, pa je razveseljiv podatek, da bo Katarina Srebotnik po štirih letih premora znova zaigrala v slovenski reprezentanci. Od 4. do 7. februarja jo v Tallinnu v Estoniji čaka prvi krog prve evroafriške skupine. "Upam, da bo poškodba sanirana in da bom prihodnji teden pričela s treningi, kar je obenem tudi predpogoj, da bom nastopila na pokalu Fed. Veselim se igranja v ekipi, saj je nekaj povsem drugega, ko te spodbujajo tudi soigralke. Vedno sem rada igrala v ekipi, zato imam ekipna tekmovanja v res lepem spominu, še posebej takrat, ko smo igrale v svetovni skupini. V tenisu, ki je zelo individualen šport, je prav poseben občutek in užitek, ko imaš podporo s klopi, ko si igralke med seboj pomagamo in se skupaj veselimo uspehov," je dejala Srebotnikova, ki je za slovensko ekipo zabeležila 26 zmag (14 posamezno, 12 dvojice) in 18 porazov (12 posamezno, 6 dvojice).