Edinega Slovenca na tem vztrajnostnem reliju je, podobno kot še nekaj drugih favoritov, v obeh etapah spremljala smola. Stanovnik je lahko celo vesel, da je živ končal včerajšnjo 237 kilometrov dolgo hitrostno preizkušnjo. Po triinsedemdesetem kilometru, kjer je imel še šesti čas med vsemi tekmovalci, se mu je v prednje kolo zapletla žičnata ograja. Stanovnik se pri tem ni poškodoval, je pa zato nekoliko počasneje nadaljeval do cilja hitrostne preizkušnje. Etapo od Santa Rose de la Pampe do Puerto Madryna (237 km) je Stanovnik tako končal na 26. mestu, 21:19 minute za zmagovalcem Nizozemcem Fransom Verhoevenom, in v skupni razvrstitvi zdrsnil na 15. mesto.

"Nisem pričakoval, da bom dosegel tak rezultat že v uvodni etapi. Presenečen sem tudi nad celotnim razpletom prve preizkušnje, a temu je botrovalo veliko čudnih reči. Tudi meni je počila pnevmatika, tako da sem skoraj 200 kilometrov prevozil po golem obroču zadnjega kolesa. Verjetno bo presenečenj v nadaljevanju še več in upam, da bomo to znali izkoristiti in se bomo na koncu veselili dobrega rezultata," je po koncu prve etape povedal Miran Stanovnik.

Pri avtomobilistih je vodstvo prevzel Španec Carlos Sainz. Prvi dirkač tovarniškega moštva Volkswagna je drugo etapo dobil z dobro minuto naskoka pred Francozom Stephanom Peterhanslom (Mitsubishi), tretji je bil Špančev moštveni sotekmovalec Južnoafričan Giniel De Villiers. Skupno ima Carlos Sainz zdaj 2:19 minute naskoka pred de Villiersom.